Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι : Ενημερωτική Ημερίδα “Δεν Καπνίζω… επιλέγω τη ζωή!”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και τον οργανισμό «W4O – Γυναίκες στην Ογκολογία» διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ζωή!!!- Καρκίνος του πνεύμονα & Αντικαπνιστική εκστρατεία» την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ. Πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., καθώς πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Σύνδεσμοι για παρακολούθηση LIVE:
www.livemedia.gr/kefi2022
https://www.facebook.com/events/2155367447963182
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για τον καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πάρα πολλά νοσήματα, καρδιακά, ογκολογικά και άλλα, και αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος και πιο θανατηφόρος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι δύσκολο να διαγνωστεί εγκαίρως, αφού στα πρώτα στάδια (μερικές φορές και σε προχωρημένο στάδιο) δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αυτά συνήθως εμφανίζονται όταν η ασθένεια έχει αρχίσει να εξελίσσεται. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα του καρκίνου του πνεύμονα εμφανίζουν αυξητική τάση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καπνιστών, πρώτη ομάδα κινδύνου για τη νόσο. Άλλωστε, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι 10 φορές πιο συχνός στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές.