Dixan & Henkel: Συνεχίζουν για 4η χρονιά το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή»

Η Henkel Hellas και το Dixanγια 4η συνεχόμενη χρονιά, παραμένουν πιστοί στη σημαντική δέσμευσή τους για έναν πλανήτη πιο καθαρό. Ο νέος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» στοχεύει στην απομάκρυνση των πλαστικών και άλλων απορριμμάτων από τα αστικά άλση, πάρκα και δάση που αποτελούν κυριολεκτικά τον ζωτικό πνεύμονα του οικοσυστήματος κάθε πόλης. Σε συνεργασία με τα My market, για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, αλλά και με την υποστήριξη εθελοντών περιβαλλοντικών οργανώσεων πραγματοποιούν συστηματικούς καθαρισμούς και επιλέγουν να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος.

 

Ο πρώτος κοινός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Δαφνίου με μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν 168 εθελοντές, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερα από 530 κιλά απορρίμματα δίνοντας ανάσα ζωής στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Για τις νέες δράσεις του προγράμματος, η Henkel Hellas και τα My Market μαζί με τη Sympraxis, αναλαμβάνουν δράση για να προστατέψουν τους πολύτιμους «αστικούς πνεύμονες» που κινδυνεύουν με σοβαρή υποβάθμιση λόγω των απορριμμάτων που αφήνουν πίσω τους συμπολίτες μας. Απορρίμματα κυρίως πλαστικά, τα οποία αποτελούν εστία κινδύνου πυρκαγιάς, παγίδα θανάτου για μικρά ζώα και πουλιά, αιτία ρύπανσης του εδάφους και μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, συνιστούν το κύριο μέλημα του προγράμματος. Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγονται, οδηγούνται στους ενδεδειγμένους κάδους ανακύκλωσης.

 

«Στην Henkel εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Αναλαμβάνουμε δράση για την επίτευξη της αειφορίας και τη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Όλοι μας καθημερινά, αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο σπίτι μας. Φέτος με το πρόγραμμά δραστηριοποιούμαστε στον καθαρισμό του ευρύτερου σπιτιού μας, του οικοσυστήματος της πόλης. Μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη μας, My market, δίνουμε ανάσα στα αστικά άλση, πάρκα και δάση που εξασφαλίζουν τη δική μας αναπνοή και συμβάλλουμε με τη σειρά μας για έναν πλανήτη πιο καθαρό», δήλωσε η Στρατηγούλα Βαμβαλή, Marketing Director για την Ελλάδα και Κύπρο, Henkel Consumer Brands.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το DIXAN και τη Henkel Hellas, σε ένα κοινό μέτωπο για την προστασία του περιβάλλοντος. Με τη συμμετοχή εθελοντών, εργαζομένων της αλυσίδας, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 530 κιλά απορριμμάτων, καθαρίζοντας σε βάθος το Άλσος Δαφνίου. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα για δεύτερη χρονιά αποδεικνύει τη σημασία που έχουν για εμάς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, και είμαστε υπερήφανοι που οι άνθρωποι μας, μαζί με τις οικογένειες τους συμμετέχουν ενεργά, για ένα μέλλον πιο πράσινο και πιο καθαρό», σημείωσε η Σοφία Τατά, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO ΑΕΒΕ.

 

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» έχει διαγράψει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, ήδη από την έναρξή του, πριν τρία χρόνια, μέχρι και σήμερα. Στρατηγική προτεραιότητα του προγράμματος παραμένει η προαγωγή της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού και η καλλιέργεια ατομικής ευθύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης.