Future Leaders – Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών

Την Τετάρτη 15 Μαϊου 2013 ,  η μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Leaders ανέδειξε τους μελλοντικούς ηγέτες, μέσα από μία λαμπερή εκδήλωση στην συνεδριακή αίθουσα Γ. Κοντογιώργη στην ΕΕΔΕ, με θέμα Ηγέτες του μέλλοντος.

Ο κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε  στις 21 Απριλίου 2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 μεταπτυχιακοί φοιτητές ελληνικών πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών ιδρυμάτων, οι οποίοι επεξεργάσθηκαν 3 επιχειρηματικά έργα που αφορούσαν:

1) Το σχεδιασμό συμμετοχικών δράσεων και την ανάπτυξη συνεργειών της WWF, μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας, που έχει σα σκοπό να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας.

2) Τη μελέτη, οργάνωση και εφαρμογή καινοτόμων εργαστηρίων για άτομα τυφλά πολυανάπηρα του Συλλόγου Αμυμώνη, Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

3) Την εκπόνηση στρατηγικού πλάνου για τη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Ερέτριας του Διαζώματος,  Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής της κληρονομιάς και την κινητοποίηση των τοπικών φορέων.

Τις ομάδες των φοιτητών στήριξαν ως business coaches 9 στελέχη από εταιρείες που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες και με ενεργό δράση σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως: ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Μινέρβα Ελαιουργική, Όμιλος Τιτάν, Τράπεζα Πειραιώς, Edenred, Wind ενώ τις ομάδες υποστήριξαν ως facilitators στελέχη από τις εταιρείες PriceWaterHouseCoopers και Summit.

Με αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην κοινωνία, μέσω των στελεχών τους.
Οι μελλοντικοί ηγέτες εργάζονται πάνω σε ένα πραγματικό επιχειρηματικό πλάνο προς όφελος των ΜΚΟ με ορατά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Χορηγοί του προγράμματος είναι οι εταιρείες: ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία,Astellas Μινέρβα Ελαιουργική , Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος Tιτάν, Edenred, Vodafone, TOYOTA, Wind, HR Quest, Tasty, Manpower Group, Hertz, SAP, The Ranch καθώς και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες: KPMG, PWC και Summit.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. με το περιοδικό CSRReview, το εβδομαδιαίο newsletter CSRweek και την ιστοσελίδα www.csrnews.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ