Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Νέα Δωρεά

    Με βασικό γνώμονα την ανάγκη δημιουργίας και εδραίωσης μιας φιλανθρωπικής νοοτροπίας στην Ελλάδα, ικανής να συμβάλλει στην κοινωνική συσπείρωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων γενικότερα, αλλά και των συνεπειών της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ειδικότερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) στηρίζει με δωρεά του την έκδοση του βιβλίου Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων: Ένας Πρακτικός Οδηγός, σε επιμέλεια των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αστέρη Χουλιάρα και Παναγιώτη Λιαργκόβα.

    Σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η ενημέρωση του κοινού και η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο κρίσης, μέσα από την παροχή του τεχνικού υπόβαθρου, αλλά και των πρακτικών γνώσεων που θα βοηθήσουν ουσιαστικά όσους επιθυμούν να αναπτύξουν φιλανθρωπική δράση στη χώρα μας. Το βιβλίο περιέχει κεφάλαια που έχουν επιμεληθεί ειδικοί ακαδημαϊκοί, οικονομολόγοι και επιστήμονες, σε ζητήματα όπως η αναζήτηση πόρων, ο σχεδιασμός προγραμμάτων, η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και η ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

    Η πανεπιστημιακή αυτή έκδοση απευθύνεται στην οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ, καθώς και σε όλους τους πολίτες και φορείς που επιθυμούν να διευρύνουν τους τομείς δράσης τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών τους. Το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν, εκτός εμπορίου, σε 300 ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Η δωρεά του Ιδρύματος εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση στην Κοινωφελή Δράση», το οποίο αναπτύχθηκε σε δύο άξονες.Ο πρώτος περιλαμβάνει διατμηματικό μάθημα με θέμα την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διαχείριση ΜΚΟ, το οποίο θα προσφέρεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές από τέσσερα δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας.  Ο δεύτερος άξονας περιλάμβανε τη δημιουργία Φθινοπωρινής Σχολής, με σκοπό την εκπαίδευση στελεχών ελληνικών ΜΚΟ στην ανεύρεση πόρων και την επιτυχημένη υλοποίηση προγραμμάτων.

    Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην Κοινωφελή Δράση» υλοποιήθηκε στοπλαίσιο της δωρεάς των €100,000,000 που το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να διαθέσει μέσα σε τρία χρόνια, με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση ενάντια στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τις συνήθεις δράσεις του Ιδρύματος σε όλο τον κόσμο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ