«ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – KIDS’ATHLETICS»

Συνεχίζεται  για τρίτη συνεχόμενη  χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’Athletics»  που αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ΣΕΓΑΣ, την Ελληνική Ομοσπονδία  Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ), την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ)  και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» προσφέρει στους μαθητές, μέσω ενός συγχρόνου συστήματος αυτόματης ξενάγησης,  ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφορικό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενός διαχρονικού σύμβολου ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος, οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά  τα αγωνίσματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ.

Τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα του στίβου οι μαθητές  βιώνουν μέσω του προγράμματος «Κids’ Athletics» και του βόλεϊ και του μπάσκετ μέσω του προγράμματος  «Αγαπώ τον Αθλητισμό». Το δίωρο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) αποτελεί ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

Το επίσης δίωρο πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, περιλαμβάνει ασκήσεις , στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, πάλι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, και υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον στίβο του Σταδίου. Επιπλέον, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ και τα μυστικά του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α’, Β’ και Γ’ ’ τάξεις Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη στις Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξεις και για το 2013 πραγματοποιείται από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Ιουνίου στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στην Αθήνα, καθημερινά από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές και πρωταθλητές.

Η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), η Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), η Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), η Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), ο Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοΐα,) η Bιργινία  Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα), η Ελευθερία Παλαιολόγου (πυγμαχία) αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών κατά τη δίωρη παραμονή τους στο στάδιο. Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους τους μαθητές αναμνηστικών διπλωμάτων, μεταλλίου συμμετοχής και αναμνηστικού βιβλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δηλώνει : «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να γνωρίζουν το πρόγραμμα σε αυτό το μνημείο του αθλητισμού, το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896 και έγιναν εδώ  πάλι το 2004. Παράλληλα  δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφτούν το Μουσείο που λειτουργεί στον χώρο του Αιθρίου, με τις αφίσες και τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής. Τα παιδιά, μέσα από την ξενάγηση αλλά και το παιχνίδι, μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό που όλα όσα προσφέρει στην κοινωνία μας».

Η κα. Ντενίζ Παναγοπούλου, Τεχνική Σύμβουλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υπεύθυνη του Προγράμματος, δηλώνει: «Στόχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η μύηση των παιδιών στα μυστικά των διαφόρων αγωνισμάτων και αθλημάτων και η μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών ιδεωδών στη νέα γενιά. Η προσπάθεια, η χαρά της συμμετοχής,  η ευγενής άμιλλα και το εύ αγωνίζεσθαι είναι αρετές που καλλιεργούνται στα στάδια και με τις οποίες όλοι θα θέλαμε  να είναι «οπλισμένα» τα παιδιά μας. Το πρόγραμμα, που εκτός από το αθλητικό μέρος έχει και καθαρά εκπαιδευτική διάσταση (τη γνωριμία των παιδιών με ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας), πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την αρωγή των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλος και Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου».

Από το 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το έχουν αγκαλιάσει περισσότερα από 400 σχολεία και 27.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα που έχουν συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες στο Καλλιμάρμαρο και στην Αρχαία Ολυμπία. Για το 2013 αναμένεται συμμετοχή 100 σχολείων και 8.000 μαθητών από όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ