Coca-Cola: Υποστηρικτής των βραβείων “Europa Nostra”

    Η Coca-Cola στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό και βρίσκεται ανάμεσα στους Επίσημους Υποστηρικτές (Congress Supporters) του 50ου Συνεδρίου και της Τελετής Απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra 2013. Η μάρκα βρίσκεται φέτος στο πλευρό της κορυφαίας διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ελπίδα που αυτή μπορεί να εμπνεύσει προκειμένου να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

    Η τελετή βράβευσης των 30 έργων – ανάμεσά τους και 2 ελληνικών – που διακρίθηκαν το 2013, ώστε να αναδειχθούν και να διαφυλαχθούν οι πολιτιστικοί θησαυροί της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Τα βραβεία θα απονείμουν η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, Ανδρούλλα Βασιλείου, και ο παγκοσμίου φήμης τενόρος και Πρόεδρος της “Europa Nostra”, Maestro Placido Domingo, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια.

    Η “Europa Nostra”, γνωστή και ως «Η Φωνή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης», είναι η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανευρωπαϊκή ομοσπονδία οργανώσεων πολιτισμικής κληρονομιάς. Εκπροσωπεί 250 μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε περισσότερες από 50 χώρες, και έχει σαν βασικό στόχο την προστασία της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, διοργανώνει κάθε χρόνο το Συνέδριο “European Heritage Congress”, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

    Θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου, και θα κορυφωθεί 4 μέρες αργότερα με την τελετή απονομής των 30 Βραβείων του 2013, για τα προγράμματα που διακρίθηκαν σε τέσσερεις τομείς: της συντήρησης, της έρευνας, των ειδικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης. Η Ελλάδα απέσπασε δύο βραβεία: το κεντρικό κτίριο των Προπυλαίων της Ακρόπολης  βραβεύεται στην κατηγορία της «Συντήρησης», ενώ με βραβείο «Συνολικής Προσφοράς» τιμάται η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), που εδώ και 37 χρόνια οργανώνει και καθοδηγεί αφιλοκερδώς τη συντήρηση της Ακρόπολης.

    Η Coca-Cola βρίσκεται φέτος δίπλα στη σπουδαία προσπάθεια της “Europa Nostra” να διαφυλάξει τον εξαιρετικό πλούτο και την πολυμορφία της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να την απολαμβάνουν και οι μελλοντικές γενιές, καθώς στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ