Χαμόγελο του Παιδιού: «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 13η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στις παραλίες Αστρακερής Κέρκυρας (27 Μαΐου) και Κατακόλου Ηλείας (28 Μαΐου)  καθώς και στον υγροβιότοπο «Αλυκές» Αρτέμιδας Αττικής (9 Ιουνίου), με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

    Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας  να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται  μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

    Περισσότεροι από 300 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστασία του δάσους από τα Πυροσβεστικά σώματα και για τις τεχνικές διάσωσης πνιγμού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Παρακολούθησαν, επίσης, ναυαγοσωστικές επιδείξεις καθώς και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης.

    Οι εκδηλώσεις για τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» έκλεισαν με ζωγραφιές σε τεράστια πανό όπου τα παιδιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

    Υποστηρικτές της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» ήταν:

    ● στην Κέρκυρα: η Πυροσβεστική διοίκηση Κέρκυρας – πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίων, η Καταδυτική σχολή Diving Fun Club, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας και ο dj κος Στάθης Μουζακίτης.
    ● στο Κατάκολο Ηλείας: το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, το Λιμενικό Ταμείο, τα δημοτικά σχολεία Κατακόλου και Σκουροχωρίου, το Νηπιαγωγείο Κατακόλου με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, η Nissan Τσιώρης Α.Ε, το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και ο διασκεδαστής κος Χρήστος Αγδιδιώτης.
    ● στις «Αλυκές» Αρτέμιδας: ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδος Ε.ΟΜ.ΑΚ και η εταιρεία Lifeguard Hellas.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ