McCain: Πρωτοβουλίες και δράσεις ΕΚΕ

    Σε ένα γόνιμο διάλογο με τους Συμ-μετόχους της προχώρησε η McCain Hellas με σκοπό να εστιάσει σε πρωτοβουλίες και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν προστιθέμενη αξία τόσο για την Κοινωνία όσο και για την ίδια την εταιρεία.

    Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε την Τετάρτη 3η Ιουλίου 2013 συνάντηση με τους βασικούς  Συμ-μετόχους της για την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή θέσεων και προτάσεων σχετικά με τους τομείς εκείνους που οι δράσεις αυτές μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα και πιθανά πολλαπλασιαστικά οφέλη μέσα από συνέργιες και συνεργασίες.

    Στο διάλογο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής, Πολιτειακής και  Επιχειρηματικής Κοινότητας καθώς και Θεσμικών Φορέων και  ΜΚΟ.

    Την οργάνωση και το συντονισμό της συνάντησης ανέλαβε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
    Ύστερα από ένα ανοικτό και ειλικρινή διάλογο που περιστράφηκε γύρω από τα θεματικά πεδία : Ασφάλεια Τροφίμων & σωστή Διατροφή, Περιβαλλοντική επιβάρυνση,  και Κοινωνική ανισότητα & υψηλή Ανεργία, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια σειρά από προτάσεις, κάποιες από τις οποίες αφού αξιολογηθούν από την εταιρεία θα υλοποιηθούν.

    Αναφερόμενος στα συμπεράσματα της συνάντησης ο Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης της McCain κ. Γιώργος Γκόνος είπε : “Η McCain είναι οι Συμ-μέτοχοί της. Η πρωτοβουλία μας να τους καλέσουμε σε ανοιχτή διαβούλευση  για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε καινοτόμες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στο σύνολό της η διαδικασία τόσο της διαβούλευσης όσο και της εξαγωγής αποτελεσμάτων έγινε με την υποστήριξη του  Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διασφαλίζοντας  διαφάνεια και συμμόρφωση σε Διεθνή Πρότυπα.”

    Σχολιάζοντας τη διαδικασία της διαβούλευσης, η Πρόεδρος του Δικτύου ΕΚΕ κ. Μαρία Αλεξίου τόνισε: “Η διαβούλευση και η συνεργασία με τους Συμ-μετόχους είναι βασική προϋπόθεση τόσο για την ενσωμάτωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην στρατηγική μιας επιχείρησης όσο και για την αποτελεσματική εφαρμογή της. Το παράδειγμα της McCain μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση της εφαρμογής δράσεων ΕΚΕ.”

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ