Citi: Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής προσφοράς

    Πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 66.000 εθελοντών σε 95 χώρες σε όλο τον κόσμο για την υλοποίηση 1.200 δράσεων προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων.

    Στην Ελλάδα, η Ημέρα γιορτάστηκε με την πραγματοποίηση 7 κοινωνικών δράσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά 160  εργαζόμενοι με τους φίλους και τις οικογένειές τους.
    Αναλυτικά, οι 7 δράσεις που διοργανώθηκαν στις δυο πόλεις ήταν οι εξής:

    •    Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Οι εθελοντές καθάρισαν τον κήπο και τον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος από τα ξερόχορτα, προς αποφυγή πυρκαγιάς και έβαψαν τον εξωτερικό τοίχο του Ιδρύματος, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας παράλληλα την περιοχή.
    •     ΕΛΕΠΑΠ: Ομάδα εθελοντών συμμετείχε στην κατασκευή υλικού για τη διακόσμηση του χώρου που φιλοξενεί το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και θεραπευτικής Παρέμβασης – Μονάδας Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ.
    •    Χαμόγελο του Παιδιού, αποθήκες Μελισσίων: Οι εθελοντές βοήθησαν στον διαχωρισμό, οργάνωση και αποθήκευση των τροφίμων και ειδών σπιτιού που προέρχονται από δωρεές και συντηρούν το Σπίτι του οργανισμού στα Μελίσσια.
    •    Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι Μπομπονιέρας: Δύο ομάδες εθελοντών δημιούργησαν μπομπονιέρες που θα πωληθούν προς ενίσχυση του έργου του οργανισμού.
    •    Πάρνηθα: Σε συνεργασία με το σωματείο Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α), οι εθελοντές της Citi βοήθησαν στην επισκευή και τη συντήρηση του Πυροφυλακίου στην περιοχή της Μόλας στην Πάρνηθα, που καλύπτει τους εθελοντές του σωματείου κατά την αντιπυρική περίοδο.
    •    Καθαρισμός Παραλίας, Θεσσαλονίκη: Οι εθελοντές της Citi καθάρισαν παραλίες στην Επανομή Θεσσαλονίκης, απομακρύνοντας τα απορρίμματα και προετοιμάζοντας την παραλία για τη θερινή περίοδο.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς προβάλλει και ενισχύει την κοινή δέσμευση που μοιράζονται οι εργαζόμενοι της Citi σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να αφιερώσουν το χρόνο και την εμπειρία τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της στέγασης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρωπιστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης και της ανακούφισης από καταστροφές.

    Συνεχίζοντας την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση της περσινής χρονιάς, οι εθελοντές της Citi παγκοσμίως συνεισέφεραν φέτος περισσότερες από 300,000 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας σε 473 πόλεις. Παρείχαν περισσότερα από 14.200 γεύματα σε απόρους, κατασκεύασαν  240 οικήματα, και βοήθησαν στην αναζωογόνηση περισσοτέρων από 200 πάρκα, παραλίες και χώρους πρασίνου.

    Ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, δήλωσε: «Στη Citi Ελλάδας είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi. Η εθελοντική προσφορά αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές και διαχρονικές αξίες στην εταιρική κουλτούρα της Citi Στην Ελλάδα, οι εθελοντικές δράσεις στηρίζουν την οικονομική εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος, παρέχουν φροντίδα προς τα παιδιά και τους απόρους και συνιστούν μία ευκαιρία για τους εργαζομένους στη Citi να δείξουν έμπρακτα το κοινωνικό τους ενδιαφέρον».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ