ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Ενέργεια για Ζωή

Διπλή διάκριση απέσπασε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην φετινή διοργάνωση του CR Index. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία βραβεύθηκε στην κατηγορία Gold ενώ τιμήθηκε και με έπαινο στην κατηγορία Περιβάλλον.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετείχε στην αξιολόγηση, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) και διακρίθηκε για δεύτερη χρονιά στη «χρυσή» κατηγορία (GOLD) για τις επιδόσεις του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ενώ βραβεύτηκε με ξεχωριστό έπαινο στην κατηγορία Περιβάλλον, για τη σημαντική πρόοδο που επέδειξε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση.

To CR INDEX

Το CR Index είναι ένα διεθνές εργαλείο μέτρησης της ΕΚΕ, που εφαρμόζεται από τον Βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Business in the Community (BITC) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης το οποίο, επιπροσθέτως, προσδιορίζει μία φιλοσοφία διοίκησης της επιχείρησης, με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της.

Η διαδικασία αξιολόγησης

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης, ήτοι την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Οι δηλώσεις

Mε την ευκαιρία της βράβευσης η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου ανέφερε τα εξής: «Η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και λειτουργεί ως κίνητρο για συνεχή βελτίωση και ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ομίλου, στον τομέα της ΕΚΕ. Σε μία εποχή που ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο σημαντικός, η ανάπτυξη και η πρόοδος της κάθε επιχείρησης πλέον, εξαρτάται από την ευημερία της κοινωνίας, που δραστηριοποιείται.»

* Αναδημοσίευση από το τεύχος 42 του περιοδικού CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ