Roche Hellas: Στήριξη σε παιδιά με ανάγκη

    Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas περπάτησαν μαζί με τα παιδιά του «Παιδικού Χωριού SOS» της Βάρης για φιλανθρωπικό σκοπό

    Η Roche Hellas ενίσχυσε το έργο των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας», συμμετέχοντας για δέκατη χρονιά στο θεσμό της Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά (Children’s Walk), που διοργανώνουν οι θυγατρικές της εταιρείας σε όλον τον κόσμο. Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε φέτος στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μαζί με τα παιδιά του «Παιδικού Χωριού SOS» της Βάρης, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη ζώων.

    Ο θεσμός αυτός αποτελεί μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της εταιρείας. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους αυτή τη χρονιά, διπλασιάστηκαν από την εταιρεία και θα διατεθούν για τους σκοπούς των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας» -που θα λάβουν το 80% του ποσού- και στην παγκόσμια προσπάθεια του Ομίλου με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των παιδιών στο Μαλάουι και την εξασφάλιση της πρόσβασής τους σε τροφή και εκπαίδευση.

    Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, Διευθυντής του «Παιδικού Χωριού SOS Βάρης» ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Roche Hellas τόσο για το χρηματικό ποσό που προσέφεραν όσο και για τη δυνατότητα που έδωσαν στα παιδιά να περάσουν ένα όμορφο πρωινό στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. «Η υποστήριξη και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, αποτελεί για εμάς στήριγμα και κινητήριο δύναμη στην προσπάθειά μας για την προστασία και φροντίδα των παιδιών που έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Δρ. Alexander Zehnder δήλωσε σχετικά: «Φέτος, γιορτάσαμε τη δέκατη επέτειο της Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά, ενός θεσμού που αποτελεί συνάμα πρόκληση και δέσμευση των εργαζομένων της εταιρείας μας για τη δημιουργία καταλληλότερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, είχαμε τη χαρά να περάσουμε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά του «Χωριού SOS» και να μοιραστούμε λίγη από τη λάμψη του χαμόγελού τους».

    Από το 2003, όταν ξεκίνησε ο θεσμός αυτός, περισσότεροι από 115,000 εργαζόμενοι της Roche έχουν λάβει μέρος, συγκεντρώνοντας πάνω από 9,6 εκατ. ελβετικά φράγκα για να βοηθήσουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, τόσο στο Μαλάουι όσο και για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου.

    Το Μαλάουι αποτελεί μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, την οποία μαστίζει η πείνα και η ανέχεια. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι κάτω των 15 ετών, ενώ μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του HIV/AIDS.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ