JETOIL: Στήριξη από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)

H MAMIDOIL JETOIL εγκαινίασε το  πρώτο “Πράσινο” πρατήριο στην Ελλάδα πιστή στις δεσμεύσεις της για ένα μέλλον στο οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένη η Αειφόρος και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η μετατροπή του πρατηρίου στον Άγιο Στέφανο ξεκίνησε το  2012 με μια σειρά από παρεμβάσεις βάσει ειδικής μελέτης  και ολοκληρώθηκε τον  Ιούνιο του 2013. Οι εργασίες για την υλοποίηση του πρότυπου πρατηρίου επικεντρώθηκαν στα εξής: τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του κτηρίου ισχύος 56.16 KW, σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης υδάτινων πόρων με δυνατότητα ανακύκλωσης του 80% του χρησιμοποιημένου νερού από τα πλυσίματα των αυτοκινήτων, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων (σήματος, στεγάστρου, πρατηρίου) με ενεργειακούς λαμπτήρες και τοποθέτηση φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πλέον το  “Πράσινο” πρατήριο λειτουργεί πιλοτικά και αποτελεί πρότυπο για δράσεις  που εστιάζουν  στους άξονες Άνθρωπος, Κοινωνία, Περιβάλλον.  Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Λένα Μαμιδάκη: «Σκοπός της εταιρείας, μέσω της δημιουργίας του “Πράσινου” πρατηρίου, είναι να ενημερώσει το κοινό και τους συνεργάτες-πρατηριούχους της εταιρείας για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις καθημερινές δραστηριότητες, ώστε να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και παράλληλα να τους προτρέψει να υιοθετήσουν τις πρακτικές αυτές στα δικά τους πρατήρια».

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE)  ως στρατηγικός συνεργάτης επί των θεμάτων  ΕΚΕ της MAMIDOIL JETOIL την τελευταία πενταετία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της εταιρείας που  με σεβασμό στο περιβάλλον υλοποιεί  καινοτόμες και ουσιαστικές ενέργειες που διασφαλίζουν ένα αειφόρο μέλλον. Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι  υπερήφανο που έχει συμβάλει σε μια τόσο πρωτοπόρα  δράση  για τα ελληνικά δεδομένα και εργάζεται ώστε να υπάρξουν πολλές ακόμα και στο μέλλον. Θεωρεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μια καλή πρακτική (best practice)  που μπορεί να γίνει ¨οδηγός ¨ και πρότυπο για ακόμα περισσότερες  υπεύθυνες επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ