DHL Express: Επενδύει στην οδική ασφάλεια

Η DHL διοργάνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ένα σεμινάριο εκπαίδευσης των οδηγών της και των πωλητών της σχετικά με την οδική ασφάλεια, από τον βετεράνο οδηγό αγώνων ταχύτητας Τάσο Μαρκουίζο (γνωστό ως Ιαβέρη). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα και είχε ως θέμα τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς, ενώ μεταξύ άλλων χρησιμοποιήθηκε και σχετικό με το θέμα οπτικοακουστικό υλικό.

Η ασφάλεια του προσωπικού της, αλλά και των άλλων οδηγών αποτελεί προτεραιότητα για την  DHL Express, της οποίας ο συνολικός στόλος στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στα 140 οχήματα (δίκυκλα και αυτοκίνητα). Η εταιρεία, εκτός από την καθιέρωση μιας σειράς κανόνων οδικής ασφάλειας μέσα στις βασικές πρακτικές συμπεριφοράς που οφείλουν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοί της, προσπαθεί για τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων οδήγησης και της συμπεριφοράς των οδηγών και των πωλητών της στο δρόμο. Παράλληλα, πραγματοποιεί ενέργειες για την αυστηρή συντήρηση των οχημάτων και την αναβάθμιση του στόλου της, με οχήματα νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον.

Το σεμινάριο από τον κ. Μαρκουίζο θα επαναληφθεί σύντομα για τους οδηγούς της εταιρείας στους σταθμούς της εκτός Αττικής.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει και αυτές να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Σταματίου, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών DHL Express Ελλάδας, προσθέτοντας: «Η συνεχής βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας, εντός και εκτός των εγκαταστάσεών μας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την DHL, για τον οποίο η εταιρεία εργάζεται με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες».

«Ο κύριος άξονας του σεμιναρίου δεν έχει να κάνει με τη δεξιοτεχνία ή με την ικανότητα των οδηγών, αλλά αποσκοπεί στο να έχουμε καλύτερους ανθρώπους στο δρόμο. Η έννοια της ασφάλειας στους δρόμους συνδέεται άμεσα με το επίπεδο αυτοεκτίμησής μας» αναφέρει ο κ. Τάσος Μαρκουίζος, ο οποίος διατηρεί και τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Ιαβέρη και είναι γνωστός για την προσπάθεια που κάνει αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά όλων μας, με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. «Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε πρωί που φεύγουμε από το σπίτι μας για τη δουλειά, είναι πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα και ως αποτέλεσμα να οδηγούμε πιο προσεκτικά και πιο συνετά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ