CR INDEX 2013: Έναρξη του νέου κύκλου αξιολόγησης

Στη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, που διενεργείται φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το BITC (Business in the Community), ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια του BITC τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze. Παράλληλα, δίνεται ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award) για να τιμήσει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας Eιδικός Έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index στην εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο.

Κατά την αξιολόγηση CR INDEX 2012, νέες εταιρείες προστέθηκαν στην «οικογένεια» του CR INDEX, ενώ οι διαχρονικά συμμετέχοντες κατάφεραν να κρατήσουν ή να βελτιώσουν – κάποιοι σημαντικά – τις επιδόσεις τους, παρά την αυξημένη δυσκολία των αναθεωρημένων κριτηρίων αξιολόγησης του BITC. Για πρώτη φορά το 2012, ακολουθώντας τη μεθοδολογία του BITC, που βελτιώνεται διαρκώς για να παρακολουθεί τις τάσεις στο χώρο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Εθνικός Δείκτης συμπεριέλαβε το ανώτερο επίπεδο διάκρισης DIAMOND, η κατάκτηση του οποίου παραμένει και φέτος πρόκληση για τις συμμετέχουσες εταιρείες. Οι ερωτήσεις για το επίπεδο αυτό είναι προαιρετικές, ανεξάρτητες της υπόλοιπης αξιολόγησης και απευθύνονται μόνο στις εταιρείες που βρίσκονται στο επίπεδο PLATINUM.

Η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχής για το CR Index 2013 λήγει στις 15 Οκτωβρίου, ενώ ο κύκλος της φετινής αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την Τελετή Βράβευσης των εταιρειών που θα διακριθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ