Microsoft: Δωρεάν το Office 365 για ΜΚΟ

H Microsoft Corporation ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) μέσω του προγράμματος δωρεάς του λογισμικού της. H δωρεά είναι σήμερα διαθέσιμη σε 41 χώρες παγκοσμίως, ενώ θα επεκταθεί σε πάνω από 90 χώρες από τον Ιούλιο του 2014.

«Σήμερα παρέχουμε, ως δωρεά, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΜΚΟ, πρόσβαση σε πρώτης τάξεως εργαλεία παραγωγικότητας και συνεργασίας της Microsoft που βασίζονται στο cloud, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δαπανούν λιγότερους πόρους και χρόνο στο IT και να εστιάζουν στις αποστολές τους αντιμετωπίζοντας διεθνή ζητήματα, όπως η εξάλειψη ασθενειών, η εκπαίδευση και παιδεία, καθώς και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα», δήλωσε ο Jean-Philippe Courtois, Πρόεδρος της Microsoft International. «Οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη επιχείρηση ή οργανισμός, όμως πολλοί δεν έχουν τους πόρους για να αποκτήσουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Η δωρεά του Office 365 τους επιτρέπει να είναι πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί στη δουλειά που κάνουν».

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την TechSoup Global, συνεργάτη στη δωρεά λογισμικού της Microsoft, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί υποστήριξαν ότι τα 4 κορυφαία πλεονεκτήματα του cloud computing είναι η ευκολότερη διαχείριση του IT (79%), η εξοικονόμηση κόστους (62%), η βελτίωση της συνεργασίας (61%) και η ασφάλεια των δεδομένων (54%). Δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί παγκοσμίως, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξασφαλιστεί ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα του cloud computing και να προωθούν ακόμα περισσότερο την κοινωνική αλλαγή στον κόσμο.

«Σε πολλές από τις χώρες που εξυπηρετούνται από το Διεθνές Κίνημα  Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), η συνδεσιμότητα μπορεί να είναι αναξιόπιστη και ο εξοπλισμός δυσανάλογα δαπανηρός. Η πρωτοβουλία μας για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος έχει στόχο να προσφέρει επαγγελματικές δυνατότητες στο παγκόσμιο δίκτυό μας και να βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο που εργάζονται σε δύσκολα περιβάλλοντα να εισάγουν τεχνολογίες που βασίζονται στο cloud, όπως email servers, που ταιριάζουν στις ανάγκες τους», είπε ο Edward Happ, παγκόσμιος επικεφαλής πληροφοριών του IFRC. «Έχοντας αυτό ως βάση, διαθέτουμε τα Office 365, ως κύρια λύση που βασίζεται στο cloud. Η τεχνολογία απλά δουλεύει. Βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος και η ενέργεια του Διεθνούς Κινήματος  αφιερώνονται στη βοήθεια των ευάλωτων, και όχι στη διαχείριση των ΙΤ συστημάτων τους. Θα κάνει μια πραγματική διαφορά στην ανθρωπιστική παροχή με ελάχιστο κόστος».

Το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) παρέχει πρόσβαση στην πάντα ενημερωμένη Office υπηρεσία του cloud της Microsoft, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, συμπεριλαμβάνοντας:

•    Ικανότητα πρόσβασης πληροφορίας σχεδόν από παντού: Το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς αυξάνει την ικανότητα των οργανισμών να εργάζονται από οπουδήποτε, με πρόσβαση σε αρχεία και έγγραφα χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές του Office, σχεδιασμένες για τη χρήση σε υπολογιστές, smartphones και ταμπλέτες.
•    Εύκολη συνεργασία: Οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί μπορούν εύκολα να εργάζονται από κοινού σε έναν οργανισμό, χρησιμοποιώντας οικείες εφαρμογές του Office με email, κοινόχρηστο ημερολόγιο (ή shared calendar), ανταλλαγή εγγράφων και τηλεδιάσκεψη μέσω βίντεο (ή video conferencing).
•    Εύκολη εφαρμογή ΙΤ: To Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς περιλαμβάνει εύκολη στη χρήση πρόσβαση στο εργαλείο διαχείρισης και δυνατότητα εγκατάστασης του Office χωρίς να απαιτείται η απεγκατάσταση προηγούμενων εκδόσεων.
•     Αξιοπιστία και Ενημέρωση: Το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς επιτρέπει στους οργανισμούς να δαπανούν λιγότερο χρόνο στη συντήρηση του ΙΤ, ενώ παρέχει πρόσβαση σε πάντα ενημερωμένη τεχνολογία που είναι απλή και εύκολη στη χρήση. Και το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς υποστηρίζεται οικονομικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και από μια 99,9% εγγύηση απρόσκοπτης λειτουργίας.

«Η Microsoft έχει μια μακρά ιστορία φιλανθρωπίας, παρέχοντας σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς δωρεές λογισμικού και επιχορηγήσεις σε μετρητά για τα τελευταία 30 χρόνια»,  δήλωσε η Lori Hanrick, Γενική Διευθύντριατων Διεθνών Ζητημάτων και Ιθαγένειας της Microsoft .  «Το Office 365 για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς είναι μία νέα, κρίσιμη επένδυση που κάνει η Microsoft στην παγκόσμια Μη Κερδοσκοπική Κοινότητα, έτσι ώστε οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί να έχουν τη δυνατότητα να εξορθολογήσουν το ΙΤ τους και να εστιάσουν σε μεγαλύτερη κοινωνική συνεισφορά».

Η δωρεά του Office 365 σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς από τη Microsoft είναι μέρος της 30 ετών ιστορίας της εταιρίας για την υποστήριξη της κοινότητας. Το οικονομικό έτος 2013 μόνο, η Microsoft δώρισε 795.000.000 δολάρια (FMV) σε μετρητά, λογισμικό και υπηρεσίες σε 70.286 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς σε περισσότερες από 115 χώρες παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ