Fiat: Στους Δείκτες Αειφορίας DJSI

Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Fiat S.p.A. έχει συμπεριληφθεί στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI) World και Europe για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η εταιρεία έλαβε βαθμολογία 89/100, όταν ο μέσος όρος για τις εταιρίες αυτοκινήτων είναι 61/100. Η αξιολόγηση έγινε από την εταιρεία RobecoSAM, που ειδικεύεται στις επενδύσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Η οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση της εταιρίας την κατατάσσουν ανάμεσα στις ηγέτιδες εταιρίες παγκοσμίως: η ένταξη στους δείκτες DJSI World και DJSI Europe περιορίζεται σε όσες εταιρείες κρίνονται κορυφαίες στην κατηγορία τους όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη. Για το δείκτη DJSI World 31 εταιρείες από τον κλάδο του αυτοκινήτου κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης με μόνο 3 να γίνονται δεκτές, ενώ για το δείκτη DJSI Europe, 7 εταιρείες κλήθηκαν να συμμετάσχουν, εκ των οποίων οι 3 έγιναν δεκτές.

“Παρά το ολοένα και πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ο Όμιλος έχει διατηρήσει τη δέσμευσή του για την υπεύθυνη ηγεσία, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε την ηθική υποχρέωση να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση του μέλλοντος του οργανισμού μας και της κοινωνίας στο σύνολό της . Προωθώντας μία κουλτούρα υπευθυνότητας δίνουμε έναν σημαντικότερο σκοπό στην κερδοφόρα δραστηριότητα που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε”, δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat SpA.

Ο Όμιλος πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία σε αρκετούς βασικούς τομείς της ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε από την RobecoSAM: στην περιβαλλοντική διάσταση, για τη στρατηγική της για την κλιματική αλλαγή, τις περιβαλλοντικές πολιτικές της και τη διοίκηση. Στην κοινωνική διάσταση, στους τομείς της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου και τη διοίκηση, καθώς και την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια. Επίσης ο όμιλος πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για τη διαχείριση της καινοτομίας, καθώς και το καλύτερο σκορ του κλάδου για το social reporting και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας .

Κατά τη διάρκεια του 2012, ο Όμιλος σημείωσε σημαντική πρόοδο όσον αφορά την παροχή βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη θετική επίδραση στην κοινωνία, όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω:

• Η μάρκα Fiat, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψε τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 119,8 (g/km) από τις καλύτερες σε πωλήσεις μάρκες στην Ευρώπη.
• Διάθεση στην αγορά των ΗΠΑ του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου Fiat 500e με τις μηδενικές εκπομπές.
• Η Fiat Group είναι ηγέτης στην Ευρώπη στα οχήματα φυσικού αερίου, με μεγαλύτερο από 70% μερίδιο αγοράς και 10 μοντέλα που προσφέρονται, διαθέτοντας την ευρύτερη γκάμα από κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτου.
• Πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη Βόρεια Αμερική που προσφέρει ένα εργοστασιακό Pick-up με φυσικό αέριο, το Ram 2500 Heavy Duty CNG.
• Το βραβείο Automotive Lean Production δόθηκε στο Pomigliano d’ Arco, εργοστάσιο στην Ιταλία και πρόσφατα και στο εργοστάσιο Bielsko Biala στην Πολωνία. Επιπλέον, το διάσημο βραβείο επιπέδου Gold στο World Class Manufacturing απονεμήθηκε στο εργοστάσιο Bielsko Biala το 2012, ενώ το 2013 ακολούθησε το εργοστάσιο Pomigliano d’ Arco.
• Η συνεχής μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργοστασίων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των 230.000 τόνων στις εκπομπές CO2 καθώς και η εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων m3 νερού.
• € 21 εκατομμύρια προοριζόμενα για τις τοπικές κοινότητες που έχουν ανάγκη, για δράσεις που αποσκοπούν στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ