Νέο blog εθελοντικής εργασίας

Το Volunteer4Greece.gr σε συνεργασία με τους φοιτητές του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας και του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου δημιούργησαν και παρουσιάζουν το νέο ‘blog της εθελοντικής εργασίας’.

Το Volunteer4Greece.gr είναι η μοναδική online πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εθελοντικής εργασίας αποκλειστικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που στοχεύει στην προβολή της εθελοντικής δράσης των πάνω από 100 οργανισμών που βρίσκονται στο δίκτυο του.

Το ‘blog της εθελοντικής εργασίας’ είναι ένας κόμβος πληροφόρησης με συγκεντρωμένα περισσότερα από 45 προφίλ μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ανήκουν στο δίκτυό του Volunteer4Greece,  και είναι βασισμένο στις προσωπικές εμπειρίες των εθελοντών που εργάζονται σε αυτούς. Οι οργανισμοί αυτοί αφορούν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, και βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.

Οι ομάδες των φοιτητών  του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας, με συντονίστρια την καθηγήτρια τους κα. Μαρίνα Ρήγου, πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους των οργανώσεων και εθελοντών τους σχετικά με τη λειτουργία, τους στόχους, τις ανάγκες και τις εθελοντικές δράσεις των οργανώσεων αυτών. Η έρευνά τους επικεντρώνεται στο αν οι πολίτες ανταποκρίνονται στην πρόσκληση για εθελοντική εργασία, στο πώς η κρίση έχει επηρεάσει την ανάπτυξη κουλτούρας εθελοντισμού αλλά και στις πολιτικές ανεύρεσης πόρων που υιοθετούν οι εθελοντικές οργανώσεις.

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, αναρτώνται στο blog προσωπικές ιστορίες εθελοντισμού και πληροφορίες για κάθε έναν από τους οργανισμούς, οι οποίες θα συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο.

Οι καθηγήτριες κα. Μπέττυ Τσακαρέστου, επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και η κα. Μαρίνα Ρήγου, διδάσκουσα στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου δήλωσαν: “Η συνεργασία μας με το Volunteer4Greece.gr στη δημιουργία ενός blog για την βιωματική εμπειρία και τις αξίες του εθελοντισμού δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές μας να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, να μοιραστούν και να εμπνευστούν από τους ίδιους τους εθελοντές και να συνεισφέρουν με τη σειρά τους, τις γνώσεις και τα ταλέντα τους στην επικοινωνία και στη δημιουργία πολυμεσικού περιεχομένου. Η πρωτοβουλία του Volunteer4Greece.gr συνεισφέρει στην έμπρακτη καλλιέργεια κουλτούρας, αλληλεγγύης και συνεργασίας στη χώρα μας και χαιρόμαστε που μετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια”.

H Ιρις Κρεμερ, μέλος της οργανωτικής ομάδας του Volunteer4Greece.gr, δήλωσε για τη νέα αυτή ενέργεια: “Το blog του Volunteer4Greece προβάλει την εθελοντική δράση των οργανισμών που αναζητούν εθελοντές μέσα από το δίκτυό μας, και δίνει πληροφορίες στους εθελοντές για να επιλέξουν τον οργανισμού που τους ταιριάζει καλύτερα. Σύμμαχοι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα και οι καθηγήτριες κα. Μπέττυ Τσακαρέστου και κα. Μαρίνα Ρήγου που πίστεψαν και στήριξαν την ιδέα από την αρχή. Τους ευχαριστούμε, γιατί χωρίς τη συμμετοχή τους δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ