TOGETHER AWARDS από DEREE και MDA Ελλάς

Μια ομάδα φοιτητών του DEREE – The American College of Greece, η οποία εκπόνησε την μελέτη «The Helios Project», διερευνώντας τρόπους για την πιο αποτελεσματική συλλογή χρημάτων για λογαριασμό του φιλανθρωπικού σωματείου MDA Ελλάς, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κέρδισε το Πρώτο βραβείο «TOGETHER AWARDS».  Η απονομή του βραβείου έγινε σε μια όμορφη τελετή στη βιβλιοθήκη του DEREE στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα TOGETHER – Disability Awareness Action Project, δημιουργήθηκε από το MDA Ελλάς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Νέων γύρω από τα θέματα της κινητικής αναπηρίας.  Επιλέγει έναν τρόπο ενεργής ανάμειξης και όχι στείρας πληροφόρησης, με την ανάθεση μελετών σε ομάδες φοιτητών με θέματα α) την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας και β) την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.  Αυτή η διαφοροποίηση καθώς και η θεσμοθέτηση των βραβείων TOGETHER AWARDS κάνουν το πρόγραμμα πρωτοποριακό και διαφορετικό.

Το DEREE – The American College of Greece, πάντα ανοιχτό σε πρωτοποριακά προγράμματα δεν μπορούσε παρά να αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια.  Έτσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν τρεις ομάδες φοιτητών του Κολλεγίου, οι οποίες παρουσίασαν τις πρωτότυπες ιδέες τους.  Το βραβείο στους νικητές αλλά και τους επαίνους στις υπόλοιπες ομάδες παρέδωσε η Πρόεδρος του MDA Ελλάς, κ. Βάνα Λαβίδα, παρουσία του προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (PIERCE – DEREE – ALBA) Δρ. David G. Horner.

Στην ομιλία της πριν την τελετή των βραβείων, η κ. Λαβίδα, η οποία είναι απόφοιτος του DEREE εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το Κολλέγιο εξακολουθεί να είναι πηγή νέων ιδεών όπως ήταν και στις ημέρες που η ίδια ήταν φοιτήτρια.

Ο Δρ. Horner, από την πλευρά του, σημείωσε πως η συνεργασία με οργανισμούς όπως το MDA Hellas συνάδει με το χαρακτήρα και τους σκοπούς του σχολείου: «Η δημιουργία ευκαιριών για τους ανθρώπους βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος», είπε ο Δρ. Horner και εξέφρασε την υπερηφάνειά του για το γεγονός ότι η κ. Λαβίδα αλλά και πολλοί συνεργάτες του MDA Hellas είναι απόφοιτοι του Κολλεγίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η κ. Αλίκη Σμέρου, Μέλος του ΔΣ του MDA Ελλάς,  η οποία δημιούργησε το TOGETHER-Disability Action Project, ο Δρ. Δημήτρης Εμμανουήλ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οδοντιατρικής για ασθενείς με Ειδικές Ανάγκες (IADH), ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται προγράμματα που σκοπό έχουν να αλλάξουν στους νέους την αντίληψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  Το πρόγραμμα TOGETHER συνάδει με τους σκοπούς του IADH που έχει ξεκινήσει μια αξιολόγηση σε παγκόσμιο επίπεδο των αντιλήψεων των νέων στις οδοντιατρικές σχολές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες προσπαθώντας να διευκολύνει την προσβασιμότητά τους στην υγεία». Τέλος τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Βέργαδος, Συντονιστής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο οποίος τόνισε ότι «η νέα γενεά φοιτητών του DEREE επέδειξε ευαισθησία και επαγγελματισμό που μας γεμίζουν με αισιοδοξία σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται».
 
Η καθηγήτρια του DEREE κ. Τζίνα Κωστούλια, η οποία είναι συντονίστρια του προγράμματος Επαγγελματικής Επικοινωνίας του Κολλεγίου, μίλησε για τις προσπάθειες των φοιτητών και των καθηγητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρέσβης της MDA Hellas και Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει  και στην διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στις 10 Νοεμβρίου 2013, με την ομάδα MDA RUNNER.

Η Associate Dean of Arts and Sciences του DEREE, Δρ. Hariclea Zengos, συντόνισε την τελετή.

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας ήταν οι φοιτητές: Λάμπρος Χυτήρης, Θεόδωρος Βόσσος και Γιάννης Χανιωτάκης.

Η ομάδα που μελέτησε τη δημιουργία ενός gamified online forum για το MDA Hellas ήταν οι φοιτητές: Aντώνης Διαγούπης, Θεόδωρος Σωτηρίου, Ελένη Σταυρακαντωνάκη και Δέσποινα Βανγκάλη.

Η ομάδα που μελέτησε τρόπους μείωσης του κόστους διαβίωσης για άτομα με νεορυμυϊκές παθήσεις αποτελείτο από τους Χαράλαμπο Αγγελάκο, Αλβιανό Μπάνη, Ιωάννη Γαβαλάκη και Ανδρέα Κούμουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ