Νέα έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Alpha Bank

Η Έκδοση “Greeks in Romania in the Nineteenth Century”, την οποία επιμελήθηκαν η κυρία Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και ο Δρ. Radu Pǎun, ερευνητής του Centre national de la recherche scientifique (Παρίσι), περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, τα Πρακτικά του ομότιτλου Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ιστορίας “Nicolae Iorga” του Βουκουρεστίου (3-4 Οκτωβρίου 2008) και διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Τα κείμενα που παρουσιάζονται, πραγματεύονται θέματα που έχουν αναπτυχθεί στην ελληνική και ρουμανική ιστοριογραφία, αλλά, ελλείψει κοινών ακαδημαϊκών εργασιών, προχωρούν και στην περαιτέρω ανάλυση των σχέσεων Ελλήνων και Ρουμάνων, καθώς και της επιπτώσεως αυτών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Ρουμανίας κατά τον 19ο αιώνα.

Ως εκ τούτου, η Έκδοση αυτή έρχεται να καλύψει άγνωστες πτυχές αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου για την Ελληνική Διασπορά. H έκδοση διατίθεται στον πολιτιστικό χώρο της Τραπέζης «Alpha Bank – Πολιτιστικά», που στεγάζεται στο Κεντρικό Κτίριο της Alpha Bank, επί της οδού Σταδίου 40 στο Ισόγειο, με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ