Πλησιάζει η Τελετή Απονομής των ΜΕΑ 2013

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 19.30 πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Athens Hilton η τελετή απονομής των βραβείων Marketing Excellence Awards, τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό για την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας, καθώς διοργανώνονται με επιτυχία από το 2007 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Επιστημονικός συνεργάτης στη μεγάλη αυτή προσπάθεια είναι η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, ενώ τα βραβεία «αγκαλιάζονται» από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου χώρου του marketing στη χώρα μας υποστηριζόμενα από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και το Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Direction.

Τα MEA επιβραβεύουν τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες πρακτικές σε διαφόρους τομείς του marketing, καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της αγοράς. Αποτελούν τη σημαντικότερη τιμητική διάκριση Marketing στην Ελλάδα και απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Κυρίαρχοι στόχοι των Marketing Excellence Awards είναι:

–    Η ανάδειξη του ρόλου του marketing ως μια κρίσιμη και ζωτικής σημασίας πηγή δημιουργίας αξιών σε μια επιχείρηση.
–    Η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο του marketing και η συνεχής προώθηση της επιστήμης του.
–    Η δημιουργία ενός μοντέλου αξιολόγησης των εταιριών, σε ότι αφορά τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητά τους στα προγράμματα marketing που εφαρμόζουν.
–    Η αντικειμενική επιβράβευση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών εκείνων, οι οποίοι με την αποδεδειγμένα επιτυχή υλοποίηση ενεργειών marketing ενδυναμώνουν τη θέση των μαρκών τους στην αγορά, ενισχύοντας παράλληλα τη σχέση τους με κάθε stakeholder group του οργανισμού.

Οι επιτροπές αξιολόγησης και βαθμολόγησης αποτελούνται από υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου του marketing, της επικοινωνίας, της έρευνας αγοράς καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του marketing.

Τα Marketing Excellence Awards είναι συνολικά οκτώ, εκ των οποίων έξι απονέμονται σε υποψηφιότητες για προγράμματα και ενέργειες marketing που αφορούν:

–    Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων & Αγορών
–    Ανάπτυξη Νέων Υπηρεσιών & Αγορών
–    Διαχείριση Δικτύων Διανομής & Trade Marketing
–    Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Marketing
–    Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες
–    Green Marketing

Ένα ακόμη βραβείο, το Marketing Excellence Grand Award, απονέμεται στην υποψηφιότητα εκείνη που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, από το σύνολο των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης, η επιχείρηση ή ο οργανισμός που θα βραβευθεί με το Marketing Excellence Grand Award από εφέτος έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να συμμετάσχει στα βραβεία European Marketing Excellence Awards, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το European Marketing Confederation (EMC). Το EMC αποτελεί την ένωση όλων των Ινστιτούτων marketing, πωλήσεων και επικοινωνίας στην Ευρώπη, λειτουργεί από το 1960 και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ είναι από τα ιδρυτικά του μέλη.

Τέλος, το βραβείο Marketing Life Achievement Award απονέμεται σε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα φυσικών προσώπων, για την πολυετή προσφορά και συμβολή του στην ανάπτυξη και τη διάδοση του marketing στη χώρα μας.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων, που εφέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφορούσε προγράμματα marketing τα οποία υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν στην ελληνική επικράτεια τη χρονική περίοδο από 1/1/2011 έως 31/7/2013.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι εταιρίες Μαρινόπουλος ΑΕ και Hellas online, υποστηρικτές η Εθνική Τράπεζα, η Interamerican, η Crédit Agricole Life, η Coca Cola 3E και η Bravo Greece, χορηγός δημιουργικού η Cream, χορηγός ψηφιακών μέσων η Think Digital, χορηγός ιστοσελίδας η 7onmedia, χορηγός εκτυπώσεων η Γραφοτυπική, χορηγός catering η Ελαιών Loft, χορηγοί οπτικοακουστικών μέσων η Viewmax Studios και Artracks Recording και χορηγός βραβείων η Σάμινθος.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η εφημερίδα Καθημερινή και τα έντυπα adbusiness, Business Today, Manager, Retail Business και Retail Today. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας είναι οι ιστοσελίδες advertising.gr, kathimerini.gr, palo.gr και 7Indigo. Τηλεοπτικός χορηγός της εκδήλωσης είναι το SBC TV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ