Ι.Ο.ΑΣ.: Σημαντική απήχηση η 7η διοργάνωση

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ,διοργάνωσε για 7η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στην Ελλάδα, έχοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό, ταυτόχρονα με τη μεγάλη διοργάνωση σε 27 χώρες της Ευρώπης, το Σάββατο βράδυ, 19 Οκτωβρίου 2013 σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» του Βελγίου και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 39 νυχτερινά κέντρα και μπαράκια σε 21 πόλεις της Ελλάδας και το μήνυμα της βραδιάς ήταν:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Στην Ελλάδα, περίπου 460 εθελοντές και στα 39 νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας τους».
Περίπου 2.500 νέοι συμμετείχαν στη δράση μας και συμφώνησαν να φορέσουν ένα βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους. Το 52% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 75% ήταν κάτω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ, ενώ  1 στους 4 (Μ.Ο.) ήταν πάνω από το όριο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας για το έτος 2012, από το συνολικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, το 20,4% οφείλονταν στη μέθη, ενώ το ποσοστό αυτό το 2011 ήταν 21,1%.

Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα στο Ινστιτούτο και υποστηρίζεται από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ),  ενώ καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν και η βοήθεια και ο ζήλος των εθελοντών & συντονιστών του Ινστιτούτου σε τοπικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ