«Επιχειρώντας αλλιώς»

Το  1ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, με θέμα: «Επιχειρώντας αλλιώς» διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στην Αθήνα από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση για τις προοπτικές, την αξία και τις ιδιαιτερότητες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, την παρακίνηση ενδιαφερόμενων και την ανάπτυξη συνεργειών και δικτύωσης μεταξύ επιχειρηματιών και υποψήφιων κοινωνικών επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας το δεύτερο συνθετικό του όρου «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επιχειρηματίες, επενδυτές και υποψήφιοι κοινωνικοί επιχειρηματίες θα ανταλλάξουν απόψεις και  θα συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης του τρίτου τομέα της οικονομίας, στην Ελλάδα.

Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Arnaud Mourot, Δ/ντής Γαλλίας, Ελβετίας & Βελγίου του Διεθνούς Δικτύου Ashoka, το οποίο εκπροσωπεί 3,000 κοινωνικούς επιχειρηματίες από 70 χώρες.

Μεταξύ των ομιλητών που θα μεταφέρουν την ευρωπαϊκή εμπειρία, περιλαμβάνονται  ο  καθηγητής Carlo Borzaga, Πρόεδρος του European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE), ο  Malte Arhelger από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Απόστολος Ιωακειμίδης, Προεδρεύων της Ομάδος Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα κ.α.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και εργαλεία για την στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τρεις διακριτές θεματικές και χρονικές ενότητες:

1.    Βιώσιμες Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Στρατηγικές κατευθύνσεις και εμπειρίες από τη διεθνή και την ελληνική πραγματικότητα.
2.    Πέντε εργαλεία για τη δημιουργία και ανάπτυξη ανταγωνιστικών Κοινωνικών Επιχειρήσεων: Καινοτομία, Επιχειρηματικός Σχεδιασμός, Αποτελεσματικό marketing και πωλήσεις, Δικτύωση, Χρηματοδότηση.
3.    Καλές πρακτικές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Από το χθες και το σήμερα, στο αύριο…

Η τρίτη ενότητα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση καινοτομικών επιχειρηματικών μοντέλων και ιδεών από υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα Ερμής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7-9, Αθήνα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ