Έκθεση του EU-OSHA στον ΔΑΑ

Μια έκπληξη περιμένει όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς προς Αθήνα, στην είσοδο επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Δώδεκα βραβευμένες φωτογραφίες με θέμα την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά πανό κατά μήκος του εσωτερικού του κτιρίου του Αερολιμένα που οδηγεί προς την παραλαβή των αποσκευών και την έξοδο προς την πόλη. Η ενέργεια αυτή, που η έναρξή της συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στους Χώρους Εργασίας (συνήθως την τελευταία εβδομάδα κάθε Οκτωβρίου), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στις βασικές αρχές της Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας. Άλλωστε όπως λένε «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».

Ο 2ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας οργανώθηκε το 2011 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) και συγκέντρωσε περισσότερες από 2.500 υποψηφιότητες επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από 36 ευρωπαϊκές χώρες. Τα τρία βραβεία του Διαγωνισμού, το ειδικό βραβείο νέου δημιουργού και μια επιλογή οχτώ άλλων βραβευμένων φωτογραφιών έχουν εκτυπωθεί σε ειδικά πανό, με πληροφορίες στα ελληνικά και αγγλικά, σχετικά με το φωτογράφο και το θέμα κάθε φωτογραφίας.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Πολωνό Krzysztof Maksymowicz για τη φωτογραφία του με τίτλο “Η μοδίστρα”, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο, απονεμήθηκαν αντίστοιχα στον Τούρκο Isa Kurt για τη φωτογραφία του “Μεγάλωσε” και στον Κροάτη Saša Kosanović για τη φωτογραφία του “Διαλογή χρυσού”. Το βραβείο νέου δημιουργού για τον καλύτερο υποψήφιο κάτω των 21 ετών απονεμήθηκε στον Πολωνό Paweł Ruda για την ευρηματική και προκλητική φωτογραφία του με τίτλο “Κρύο σάντουιτς”.

Ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) σε συνεργασία με τον Εθνικό Εστιακό Πόλο της χώρας μας (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γενική Δ/νση Συνθηκών & Υγιεινής της Εργασίας) οργανώνουν μια σειρά εκθέσεων του 2ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φωτογραφίας σε χώρους εργασίας (π.χ. μονάδα παραγωγής τσιμέντου «Τιτάν» στο Καμάρι Αττικής, στα γραφεία της Διεύθυνσης Μελετών και Ανάπτυξης Ορυχείων της ΔΕΗ κλπ.), καθώς και κατά τη διάρκεια ημερίδων και σεμιναρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας (Βόλος, Καλαμάτα, Καβάλα κλπ.), οι οποίες οργανώνονται για την προαγωγή του βασικού θέματος της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2012-2013 «Πρόληψη των κινδύνων στη Εργασία με τη συμμετοχή όλων» αλλά και γενικότερα για την προαγωγή των βασικών αρχών της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα περίοδο, η έκθεση φωτογραφίας οργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προκειμένου να ενημερώσουν το προσωπικό του αερολιμένα, των αεροπορικών εταιρειών αλλά και τους επιβάτες, ότι «η ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας μας αφορά όλους».

Η έκθεση του 2ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φωτογραφίας του EU-OSHA θα παραμείνει στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τους επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ