Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα», την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την έναρξη σειράς εκδηλώσεων και εργαστηρίων που προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη του 2014, παροτρύνοντας νέους απόφοιτους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια υιοθέτησης ενός υπεύθυνου τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς ευρωβουλευτών, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής, καθώς και παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, κ. Στέφανου Κομνηνού. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος και η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Μαρία Αλεξίου.

Επίσης, ελληνικές επιχειρήσεις παρουσίασαν προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους νέους, με την ενίσχυση του κινήματος του εθελοντισμού, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο αναλυτικά παρουσιάστηκαν τα προγράμματα “Αποστολή νερό” της Coca Cola 3E, “egg – enter∙grow∙go” του Ομίλου Eurobank, “Όλοι μαζί μπορούμε ” του ΣΚΑΪ και “GetBusy” της Microsoft Ελλάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου θεσμού που αφορά τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ειδικότερα τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν σε ομάδες, με την ανάλυση θεμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ειδικότερα η κ. Αλεξίου δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή καταρχήν με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο θεωρούμε πρωτοπόρο στην Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει να εμπλουτίζει και να αναβαθμίζει συνεχώς το πρόγραμμα σπουδών, αλλά και τις υπηρεσίες του συνολικά. Το 2012, επισφραγίσαμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με πιο συστηματικό και εστιασμένο τρόπο υπογράφοντας σχετικό σύμφωνο συνεργασίας. Το 2013, δημιουργούμε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ένα νέο θεσμό, αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, Νίκου Αναλυτή. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα καταλήξει στην επιβράβευση των διακριθέντων ομάδων φοιτητών».

Τέλος, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Αντώνης Καϊλής δήλωσε: «Η πρόσφατη οικονομική κρίση έδειξε πως το υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο έχει ξεπεραστεί και ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική διαδικασία όπου στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία και η ευρύτερη αποδοχή μιας νέας μορφής ανάπτυξης, ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη και κατανόηση του οποίου πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι νέοι του τόπου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ