Εγκαίνια για το «Κίνημα των 10.000 Ωρών»

Με αφετηρία τη δράση «ΟΠΑ! ΓΟΠΑ.», ξεκίνησε την Κυριακή 3/11, το «Κίνημα των 10.000 Ωρών», μία φιλόδοξη πρωτοβουλία εθελοντισμού της British American Tobacco Hellas.

Η δράση «ΟΠΑ! ΓΟΠΑ.» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και  σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το «Κίνημα των 10.000 Ωρών» προσδοκά να ενώσει τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας με το ευρύ κοινό, με στόχο όλοι μαζί να συγκεντρώσουν 10.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς. Με τη συνεισφορά τους τα μέλη του Κινήματος θα στηρίξουν φορείς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές πρωτοβουλίες που εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο συγκεντρώθηκαν 50 εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, με στόχο να καθαρίσουν το χώρο από τα αποτσίγαρα και να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες καπνιστές να μη πετούν τις γόπες τους στο δρόμο. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των περαστικών, οι οποίοι, μετά από παρότρυνση των εθελοντών της εταιρείας, πήραν μέρος στον καθαρισμό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Με σύνθημα το «ΟΠΑ!ΓΟΠΑ.» οι πρώτοι εθελοντές του Κινήματος των 10.000 Ωρών καθάρισαν συμβολικά από τις γόπες τρεις από τους πιο κεντρικούς και όμορφους πεζόδρομους της Αθήνας, την Αποστόλου Παύλου, την Αδριανού και την Ερμού.

Παράλληλα, η εταιρεία προσέφερε στο Δήμο Αθηναίων 80 καινούρια σταχτοδοχεία και οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου τοποθέτησαν κατά τη διάρκεια της δράσης 26 από αυτά κατά μήκος της Αποστόλου Παύλου.

Η έναρξη της ενέργειας σηματοδοτήθηκε από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της British American Tobacco Hellas, Κίμων Μαλαταράς, ο οποίος καλωσόρισε τη θερμή υποδοχή του κόσμου στην προσπάθεια της εταιρείας να συμβάλει σε μία πιο καθαρή πόλη: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τόσους ανθρώπους της εταιρείας μας μαζεμένους εδώ σήμερα. Που έχουμε έρθει όλοι μαζί για να ξεκινήσουμε με μεγάλη δύναμη και την καλύτερή μας διάθεση το δικό μας Κίνημα Εθελοντισμού, το Κίνημα των 10.000 Ωρών, που έχει τρεις πυλώνες: την Κοινωνία, τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Σήμερα η δράση ΟΠΑ!ΓΟΠΑ. αναφέρεται φυσικά στον πυλώνα Περιβάλλον. Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά όλο και πιο έντονα την ανάγκη για καθαριότητα και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών περιοχών της Αθήνας. Νομίζω ότι μπορεί και πρέπει ο καθένας μας να κάνει κάτι γι’ αυτό στην πράξη. Ας γίνουμε λοιπόν οι ίδιοι πρωτεργάτες στην προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, χωρίς αποτσίγαρα».

Ο κ. Μαλαταράς ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Αθηναίων για την πολύτιμη υποστήριξή του σε αυτήν την ενέργεια καθαρισμού, παραδίδοντας μία ειδική αναμνηστική πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Ανδρέα Βαρελά, που τίμησε με την παρουσία του την ενέργεια.

Ο κ. Βαρελάς υπογράμμισε την ανάγκη συνεισφοράς των ιδιωτικών φορέων στο έργο της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας: «Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ιδιωτικούς φορείς να συνεισφέρουν στο έργο που υλοποιεί η πολιτεία και ελπίζουμε ότι μετά το τέλος της σημερινής δράσης, όλο και περισσότεροι πολίτες θα ευαισθητοποιηθούν και θα κατανοήσουν την ανάγκη συμμετοχής όλων μας στην προσπάθεια διατήρησης μιας καθαρής πόλης. Το ΟΠΑ!ΓΟΠΑ. είναι μια δράση σημαντική για το Δήμο που καθημερινά μεριμνά για μία καθαρή Αθήνα. Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αγκάλιασε εξ αρχής αυτήν την πρωτοβουλία κι έθεσε την ενέργεια ΟΠΑ!ΓΟΠΑ. υπό την αιγίδα της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ