EΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Στηρίζει και φέτος την ελληνική οικογένεια

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της EΛΑΪΣ-Unilever Hellas, της καθημερινής πρακτικής των εργαζομένων της, αλλά και επένδυση στο μέλλον, αφού ο κόσμος σε περιόδους κρίσης έχει ανάγκη οι εταιρείες να επιστρέφουν μέρος των κερδών τους στην κοινωνία και να υλοποιούν προγράμματα που απαντούν σε πραγματικά προβλήματα και πραγματικές ανάγκες. Η φιλοσοφία αυτή είναι συνεπής και με το πνεύμα του Ιδρύματος Unilever (Unilever Foundation), που ιδρύθηκε στις αρχές του 2012 και εστιάζει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων κοινωνικών αναγκών τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με 5 κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς (Unicef, World Food Program, Population Services International, OXFAM, Save the Children). Κλείνοντας ένα χρόνο λειτουργίας, το Unilever Foundation έχει ήδη βοηθήσει 14,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την υγεία τους. Mία από τις δράσεις που έγιναν στην Ελλάδα, χάρη στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος, είναι το πρόγραμμα «Γειτονιά Αλληλεγγύης», το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για 2η συνεχή χρονιά.

«Γειτονιά Αλληλεγγύης»: Πρόγραμμα Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τους «γείτονες» της εταιρείας.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η EΛΑΪΣ-Unilever Hellas έχει πραγματοποιήσει με επίκεντρο το περιβάλλον, την αειφορία και τον άνθρωπο, ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και η «Γειτονιά Αλληλεγγύης» που στηρίζει τις οικογένειες των περιοχών που γειτνιάζουν με τα 3 εργοστάσια της εταιρείας – που παράγουν προϊόντα όπως το Bιτάμ, το Άλτις, τη Hellmann’s, το Pummaro, την Κlinex – στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το Νέο Φάληρο και τη Γαστούνη και τις 2 αποθήκες της στο Σχηματάρι και το Ρέντη

4.000 μαθητές έλαβαν σχολικά είδη Unicef για τη νέα σχολική χρονιά!

Χάρη στο πρόγραμμα «Γειτονιά Αλληλεγγύης», με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, περισσότεροι από 4.000 μαθητές σε 21 δημόσια Δημοτικά σχολεία έλαβαν δωρεάν μια σειρά βασικών σχολικών ειδών UNICEF. Με την επιλογή των σχολικών ειδών της UNICEF, η EΛΑΪΣ-Unilever Hellas – πέρα από τις τοπικές κοινωνίες –στηρίζει και το σημαντικό έργο της παγκόσμιας αυτής οργάνωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες

60 σχολεία του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «έλαμψαν» στην αρχή της σχολικής χρονιάς

Η στήριξη της EΛΑΪΣ-Unilever Hellas στους μαθητές των γειτονικών περιοχών και τις οικογένειές τους επεκτάθηκε και στην προσφορά καθαριστικών προϊόντων (Xλωρίνη® Klinex, υγρά καθαρισμού CIF, κρεμοσάπουνα Lux, κ.ά.) σε περισσότερα από 60 Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Τα προϊόντα αυτά που έφθασαν στα σχολεία μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες του πρώτου τριμήνου λειτουργίας τους.

Eθελοντική εργασία για περισσότερα …σχολικά χαμόγελα!

Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της EΛΑΪΣ-Unilever Hellas ανέλαβαν και φέτος εθελοντικά τη συσκευασία των σχολικών ειδών της Unicef ανά μαθητή. Κάποιοι εργάστηκαν στα κεντρικά γραφεία και κάποιοι επί τόπου στα σχολεία, όπου οι διευθυντές  και οι δάσκαλοι των σχολείων βοήθησαν στο «πακετάρισμα» και μοιράστηκαν μαζί τους αυτό το όμορφο συναίσθημα της αλληλεγγύης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μίνα Βαλαβάνη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας: «Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι-εθελοντές της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas εργαστήκαμε με ιδιαίτερη αγάπη και καταφέραμε να συσκευάσουμε πάνω από 4000 τσάντες με σχολικά είδη της Unicef. Το “χαρά και εργασία απέκτησε άλλο νόημα για εμάς και ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των μικρών μαθητών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή». Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων περιοχών, οι οποίοι συνεχάρησαν για άλλη μια χρονιά την εταιρεία για τη στήριξη των οικογενειών-δημοτών τους.

*Αναδημοσίευση απο το τεύχος 43 του περιοδικού CSR Review

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ