Το Πρόγραμμα ΕΚΕ της Lidl Hellas

Η Lidl Hellas έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα της την υλοποίηση ενεργειών, συμβάλλοντας ενεργά στην ελληνική κοινωνία, μέσω ενός πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Πρόγραμμα Υποστηρίζουμε τη Ζωή

Με το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας. Συγκεκριμένα το έτος 2013 στηρίζει τις εκστρατείες στις παρακάτω περιοχές: Θράκη, Σαμοθράκη, Αμοργός, Σύμη, Νίσυρος, Τήλος, Φούρνοι, Λειψοί, Κάσος, Ικαρία, Ήπειρος, Αστυπάλαια. Εξειδικευμένα κλιμάκια εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών (παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, καρδιολόγοι, οδοντίατροι, ακτινολόγοι, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, ορθοπεδικοί και ψυχολόγοι)  της ΜΚΟ “Ανοικτή Αγκαλιά”  πραγματοποιούν στο πλαίσιο αυτό προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, εξετάζοντας παιδικό πληθυσμό αλλά και ενηλίκους. Εκτός των προληπτικών εξετάσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους, σε θέματα πρόληψης, καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Μόνο το παρόν έτος, ο αριθμός των ιατρικών πράξεων ξεπερνά τις 10.000.

Σύμφωνο Συνεργασίας με ΜΚΟ «Αποστολή» και ενίσχυση Κοινωνικών Ιατρείων

Η Lidl Hellas υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με στόχο τη διεύρυνση και περαιτέρω στήριξη του πολύπλευρου έργου της «Αποστολής» και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτεί εξ΄ολοκλήρου τη δημιουργία και τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας, στην Ορεστιάδα. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι στελεχωμένο με παθολόγο, παιδίατρο, ουρολόγο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και δέχεται ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου. Εντός του 2013 η Lidl Hellas θα στηρίξει και το νέο Ιατρείο δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον Ταύρο Αττικής.

Επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Lidl Hellas προσφέρει πακέτα αγάπης, με είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην, αλλά και προϊόντα σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα, που βιώνουν δυσκολίες.

Άθληση και Διατροφή στη Γειτονιά μου

Η Lidl Hellas έχει αναπτύξει στα καταστήματά της σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη το πρόγραμμα «Άθληση και Διατροφή στη Γειτονιά μου» με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά και με στόχο να τα βοηθήσει να ενσωματώσουν την άθληση στην καθημερινότητά τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα όπως ρίψεις, ξαφασκία, hockey επί χόρτου, goalball, κα, ενώ πρόκειται να συνεχιστεί και σε καταστήματα Lidl στην Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ