Αθηναϊκή: Στήριξη σε νέους επιχειρηματίες

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των παραγωγών κριθαριού μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες.

«Είμαστε Εδώ. Είμαστε Μαζί» είναι το κεντρικό μήνυμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2014, το οποίο αντιπροσωπεύει τις αξίες, τις δεσμεύσεις, αλλά και τον σχεδιασμό των δράσεων της εταιρίας για τη νέα χρονιά. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα «εφοδιΑΖουμε» με Υποστήριξη, Κατάρτιση και Τεχνογνωσία, ένα σύνολο πρωτοβουλιών που προσφέρουν υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους,  επιχειρήσεις και παραγωγούς. Έτσι αποδεικνύει η εταιρία τη δέσμευσή της για ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για όλους.

To πρόγραμμα αποτελείται από τρεις άξονες:

– «εφοδιΑΖουμε» τους ΝΕΟΥΣ
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βρίσκεται δίπλα στους νέους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις συνέπειες της κρίσης των τελευταίων ετών.  Στόχος της εταιρίας είναι να τους προσφέρει καθοδήγηση και ενδυνάμωση στην αρχή της επαγγελματικής τους διαδρομής, αλλά και να ενισχύσει την νεανική επιχειρηματικότητα, ώστε να διευρυνθούν οι επαγγελματικές τους προοπτικές.
Έτσι, είναι ο βασικός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας «Πορτοκαλεώνας», η οποία ως στόχο έχει να φέρει τα «start-ups» νέων επιχειρηματιών ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χώρο εργασίας στον οποίο νέοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές δεξιότητες, να δικτυωθούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν εμπειρία.

Ακόμη υποστηρίζει τη νέα πρωτοβουλία κατά της ανεργίας «job pairs» με στόχο να βοηθήσει νέους ανθρώπους να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας φέρνοντάς τους σε επαφή με στελέχη της, τα οποία θα αναλάβουν εθελοντικά το ρόλο του μέντορα.

– «εφοδιΑΖουμε» τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υλοποιεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 Πρόγραμμα Σεμιναρίων Εξωστρέφειας στην Πάτρα. Πιστεύοντας πως, ειδικά στις μέρες μας, η επένδυση στην εξωστρέφεια συνεισφέρει θετικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, τα Σεμινάρια απευθύνονται σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στον αγροδιατροφικό τομέα και αναζητούν την εξέλιξη και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους. Μέσω των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και καθοδήγηση για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους σε ξένες αγορές και να προσαρμοστούν με ευελιξία στις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές.

– «εφοδιΑΖουμε» τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και συνεργάτες από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού
Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επεκτείνοντας το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού για 7η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς βυνοποιήσιμου κριθαριού, παρέχοντας κίνητρα, υποστήριξη και τεχνογνωσία στους εγχώριους παραγωγούς. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί τον Ιανουάριο του 2014 εκπαιδευτικά Σεμινάρια σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, τα οποίο αφορούν στην παροχή τεχνογνωσίας για την βέλτιστη αξιοποίηση ποικιλιών κριθαριού κατάλληλων για βυνοποίηση και σποροπαραγωγή, που θα οδηγήσει τις δραστηριότητές τους σε καλύτερη απόδοση από επιχειρηματικής άποψης.

Βεβαίως η επένδυση στην εκπαίδευση και κατάρτιση ξεκινά από τους εργαζόμενους. Έτσι, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αφιέρωσε 41.000 ώρες εκπαίδευσης το 2012 σε προγράμματα προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης, διαχείρισης απόδοσης, ενίσχυσης επαγγελματικών & διοικητικών δεξιοτήτων και μια σειρά εκπαιδευτικών ενεργειών για την ασφάλεια.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Μηνάς Μαυρικάκης, δήλωσε σχετικά: «Η εποχή μας ζητά από τις μεγάλες εταιρίες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, αξιοποιώντας ταλέντα και αναπτύσσοντας δεξιότητες. Όλοι εμείς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύουμε στη στρατηγική του «μαζί» και αναζητούμε τρόπους να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους συμμετόχους μας. Πεποίθηση μας είναι ότι σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα, όπως αυτή που διανύουμε το νέο πρόγραμμα «εφοδιΑΖουμε» θα συμβάλλει, ώστε όλοι μαζί να αναπτυχθούμε υπεύθυνα τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ