Νέες δωρεές από την THI

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) πραγματοποιεί δύο νέες δωρεές στους μη κυβερνητικούς οργανισμούς Ashoka-Innovators for the Public και Μαζί το Παιδί, συμβάλλοντας ενεργά στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, καθώς και στη δημιουργία ευκαιριών ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία.

Συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων αυτών δωρεών ύψους 350.000 δολαρίων, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει προσφέρει συνολικά 1.000.000 δολάρια από την αρχή του 2013 σε 5 ΜΚΟ, ως μέρος της στρατηγικής της να στηρίζει δυναμικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς, των οποίων η δράση απαντά με αποτελεσματικό τρόπο στην παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία συνεχίζει την προσεκτική αξιολόγηση και άλλων μη κυβερνητικών οργανισμών που θα μπορούσαν να λάβουν μελλοντικά τη στήριξή της, παραμένοντας προσηλωμένη στον κεντρικό της στόχο να υποστηρίζει προγράμματα που έχουν θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία και επιδεικνύουν δυναμική διακυβέρνηση.

Οι νέες δωρεές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας συμβάλλουν στις ακόλουθες ενέργειες:

•    Ashoka-Innovators for the Public: Η Ashoka θα εισάγει στη χώρα την έννοια της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας», αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας καινοτόμες λύσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. Για το επόμενο έτος, η Ashoka αποσκοπεί στη δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών στην Ελλάδα που θα διαθέτουν δυναμικό όραμα, αλλά και λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ορισμένων εκ των πλέον κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, καθώς επίσης και στην εμφάνιση μιας δυναμικής και αειφόρου ελληνικής κοινωνίας.

•    Μαζί για το Παιδί: Η συγκεκριμένη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα υποστηρίξει τα σωματεία-μέλη του οργανισμού Μαζί για το Παιδί που στο σύνολό τους παρέχουν κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, το ποσό της δωρεάς θα διανεμηθεί ισόποσα στα εξής σωματεία-μέλη του οργανισμού: Ίδρυμα η «Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον»- Κ.Α.Σ.Π., Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος», Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη, Οι Φίλοι του Παιδιού, «ΠΝΟΗ»- Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού και Οι Φίλοι της Μέριμνας.

Ο Andrew Ν. Liveris, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: “Οι συγκεκριμένες δωρεές αντικατοπτρίζουν τη συνεχή δέσμευσή μας να παρέχουμε στήριξη στους πολίτες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης, αλλά και ανεξάρτητα από αυτή. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που επιδεικνύουν οι συνεργάτες μας και αναμένουμε την ίδια επιτυχημένη δράση από τους οργανισμούς Ashoka και Μαζί για το Παιδί. Την ίδια ώρα που είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να χτίζουμε το αύριο, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα οικογένειες που αγωνίζονται για το σήμερα. Με τη συνεχή στήριξη των Ελλήνων της Διασποράς και των φίλων της Ελλάδας ανά τον κόσμο, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα που συμβάλλουν στην ανακούφιση, ανάκαμψη και αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ