Ο ρόλος της ΕΚΕ στο επιχειρείν

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους και ιδιαίτερα στους μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), προκήρυξε τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την ΕΚΕ. Κύριο θέμα του φετινού διαγωνισμού θα είναι “Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν” στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας και αγροτο-διατροφής.

Μέσω του διαγωνισμού, ομάδες 3-4 πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων οι επιστημονικές δραστηριότητες (π.χ. έρευνα, διδασκαλία, σεμινάρια κ.λπ.) περιλαμβάνουν την ΕΚΕ, καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις αξίες που προϋποθέτει η εφαρμογή της ΕΚΕ στην πράξη.

Ο διαγωνισμός αρχίζει την 20η Δεκεμβρίου 2013 και λήγει την 14η Μαρτίου 2014. Οι νικητές του πρώτου βραβείου θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Μάιο του 2014.

Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα του επί σειρά ετών αείμνηστου προέδρου του Δικτύου,Νίκου Αναλυτή, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ιδέα της ένταξης της ΕΚΕ στη διδακτέα ύλη της εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ