Εθνική Τράπεζα: Βραβεύτηκε για την Έκθεση ΕΚΕ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αξιολόγησε, για έκτη χρονιά, τις ετήσιες Εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες δημοσίευσαν ελληνικές επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, η Εθνική Τράπεζα έλαβε το δεύτερο βραβείο της γενικής κατάταξης, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2012 της Εθνικής Τράπεζας, η οποία εκδίδεται για 6η συνεχή χρονιά, κατατάσσεται στο επίπεδο level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο απολογισμών Ε.Κ.Ε. GRI-G3.1, καλύπτει πολύ υψηλό ποσοστό των απαιτήσεων του προτύπου και διαθέτει εξωτερική επαλήθευση από ανεξάρτητους ελεγκτές των στοιχείων που παραθέτει στις ενότητες «Με Ευθύνη για την Αγορά», «Εταιρική Διακυβέρνηση και «Όργανα Διοίκησης και Επιτροπές» καθώς και 9 δεικτών επίδοσης από το σύνολο των ενοτήτων της έκθεσης. Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο αναβάθμισης των διαδικασιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχώρησε, με απόφαση της Διοίκησης, στην εφαρμογή -για πρώτη φορά- του Προτύπου ΑΑ100APS το οποίο αποσκοπεί στην πληρέστερη ανταπόκρισή της στις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών.

Η αξιολόγηση αυτή αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση του υψηλού επιπέδου Εταιρικής Υπευθυνότητας την οποία η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει, διακρινόμενη για την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, τις επιδόσεις της στην αγορά και το εργασιακό της περιβάλλον, συνεχίζοντας μια παράδοση κοινωνικής προσφοράς πλέον των 170 χρόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ