Alpha Bank: Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύστημα αξιών, στόχων και δραστηριοτήτων που διέπουν τη διακυβέρνησή της είναι για την Alpha Bank η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Βάσει αυτών, η Τράπεζα αναζητά και εφαρμόζει λύσεις για ένα αειφόρο φυσικό περιβάλλον και μεριμνά για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο πλευρό της κοινωνίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα πραγματοποιεί εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς για τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών, τα οποία προσφέρει το προσωπικό της για την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην ίδια κατεύθυνση, από τον Νοέμβριο και έως το τέλος του 2012, πραγματοποιήθηκε το «Χέρι Βοηθείας», το οποίο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην προσφορά τροφίμων σε ενορίες ανά την Ελλάδα.

Κύριο μέλημα κατά το σχεδιασμό του προγράμματος ήταν και παραμένει η υποστήριξη αφενός ευπαθών ομάδων (άποροι, πολύτεκνοι, ηλικιωμένοι) και αφετέρου η στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων από τις οποίες προμηθεύτηκε η Τράπεζα τρόφιμα.

Κατά τη διάρκεια του 2012, το πρόγραμμα κάλυψε γεωγραφικά περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και του Νομού Αττικής και περιχώρων και παρεδόθησαν συνολικά 4.000 καρότσια.

Το «Χέρι Βοηθείας» συνεχίζεται και το 2013 με αντίστοιχες αποστολές. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο 2013, καρότσια με ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, αλεύρι, λάδι, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, χαλβά, ελιές και μέλι παρεδόθησαν σε Ενορίες στην Ξάνθη, στην Κοζάνη, στο Καρπενήσι, στην Ηγουμενίτσα και σε ενορίες των Μητροπόλεων Νικαίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καθώς και στη Μητρόπολη Πατρών.

 Δίπλα στα παιδιά

Επιπλέον, επί σειρά ετών η Alpha Bank στηρίζει οικονομικά την Ανοιχτή Αγκαλιά – Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής για την υλοποίηση του προγράμματος Clown Doctors, που βελτιώνει τις συνθήκες παραμονής των παιδιών που νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

Παράλληλα, η Τράπεζα προσφέρει οικονομική ενίσχυση καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στη Γραμμή Ζωής, που παρέχει υπηρεσίες φροντίδας στους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, στα Παιδικά Χωριά SOS ΒΑΡΗΣ, στο Σωματείο Μαζί για το Παιδί, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και σε πολλά άλλα Ιδρύματα και Μουσεία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως συμμετείχε ως χορηγός στο εγχείρημα της ναυτικής ομάδας South Evian Gulf team, η οποία πραγματοποίησε το διάπλου Πειραιά – Χανιά με καγιάκ, για να υποστηρίξει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις Η Πίστη. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 και από τότε, κάθε χρόνο, σχεδιάζει και επιχειρεί ναυτικές αποστολές, με σκοπό την υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Προστατεύοντας το περιβάλλον

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστασία αποτελούν έναν ακόμη βασικό άξονα ενεργειών της Τραπέζης.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank έχει «υιοθετήσει» ένα μέρος του Αισθητικού Πάρκου της Καισαριανής και συνεργάζεται με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για την ολοκλήρωση του Βοτανικού Κήπου, για την πραγματοποίηση αναδασώσεων, για τον καθαρισμό δασικών δρόμων, καθώς και για την ιδιαίτερη περιβαλλοντική εκδήλωση «Μάζεμα της Ελιάς».

Επίσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, συνεχίζει να υποστηρίζει το πρόγραμμα Φύση χωρίς Σκουπίδια για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Η αξία του εθελοντισμού

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ευαισθητοποίησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού της, η Alpha Bank καθιέρωσε από το 2009, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου εκάστου έτους, ως Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, εθελοντικές ομάδες σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Τράπεζα, πραγματοποιούν ενέργειες κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Πολιτισμός

Με σκοπό τη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος, καθώς και την προαγωγή του πολιτισμού κατά κύριο λόγο, η Τράπεζα έχει ενεργό συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή με την υποστήριξη ανάλογων δραστηριοτήτων.

Επί σειρά ετών η Alpha Bank εκδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την Τέχνη και τον Πολιτισμό συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτιστική ζωή και εξέλιξη του τόπου, όχι μόνο μέσω οικονομικής υποστηρίξεως ανάλογων γεγονότων αλλά και μέσω των προγραμμάτων και Συλλογών της Τραπέζης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2013 η Alpha Bank ανέλαβε το πρόγραμμα αποκατάστασης γλυπτών στο Δήμο Αθηναίων, Αφορμή για τo πρόγραμμα με τίτλο «Οι φθορές που πληγώνουν» αποτέλεσε η κατάσταση των γλυπτών του κέντρου της Αθήνας, τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές και βανδαλισμούς, κυρίως κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι, αφενός η σωστή συντήρηση των έργων και των βάσεών τους, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και η προστασία από πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις και αφετέρου η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.

*Αναδημοσίευση από το τεύχος #44 του περιοδικού  CSR Review

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ