WIND: Βραβείο καλύτερης πρακτικής ΕΚΕ

Η WIND αποφάσισε να εστιάσει στη διάρκεια του 2013 σε τοπικές ενέργειες retail marketing, αξιοποιώντας ΩΣ ισχυρό όχημα προσέγγισης των τοπικών αγορών το πρόγραμμα αγώνων δρόμου πόλεων Run Greece, σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ.

Τρέχουμε για καλό σκοπό

Δίνοντας το «παρών» ως Επίσημος χορηγός και Ονομαστικός Χορηγός των αγώνων δρόμου 5 & 10 χλμ. Run Greece σε 5 πόλεις της Ελλάδας, η WIND ανέπτυξε ένα δυνατό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καλώντας τους κατοίκους των πόλεων να «τρέξουν για καλό σκοπό» προκειμένου να υποστηρίξουν τοπικούς κοινωνικούς φορείς.

Η εταιρεία δημιούργησε μια σειρά από μηχανισμούς οι οποίοι το μόνο που απαιτούσαν από τους πολίτες ήταν απλά το ενδιαφέρον και το χρόνο τους. Η WIND ανέλαβε να ενισχύσει οικονομικά τους κοινωνικούς φορείς, προσφέροντας 3 ευρώ εκ μέρους κάθε συμμετοχής στους αγώνες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάιο του 2013 με τους αγώνες στα Γιάννενα, συνέχισε στην Καστοριά τον ίδιο μήνα, ακολούθησε το Ηράκλειο τον Ιούνιο, στις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στην Πάτρα και ολοκληρώθηκαν στη Λάρισα τέλος Οκτωβρίου.

Συνολικά 10.000 συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στους αγώνες ενώ η WIND προσέφερε 30.000 ευρώ σε 5 κοινωνικούς φορείς:

• στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό στην Καστοριά

• στο τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στα Ιωάννινα

• στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» για παιδιά με Νεοπλασματικά νοσήματα στο Ηράκλειo

• στην «Κιβωτό Αγάπης» που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία στην Πάτρα και τέλος στο Κέντρο προστασίας ατόμων με αναπηρίες «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» στη Λάρισα.

Ένας αγώνας για όλους σε όλη την Ελλάδα

Κύριο μήνυμα της καμπάνιας ήταν «Ένας Αγώνας για όλους, σε όλη την Ελλάδα» το οποίο, όπως φαίνεται και από σχετικές έρευνες,  ισχυροποίησε το brand της WIND σε τοπικό επίπεδο αλλά και τις σχέσεις των τοπικών καταστημάτων WIND με την τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά, μέσα από ένα δυνατό πλάνο επικοινωνίας με AtL, BtL και ενέργειες δημοσιότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο η WIND ενίσχυσε τα τοπικά καταστήματά της με αποκλειστικές εμπορικές προσφορές, οι οποίες ίσχυαν για το χρονικό διάστημα του Run Greece.

«Η WIND θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να προτρέπει ‘’Run Greece’’, όπως θα συνεχίσει να προσφέρει στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά στις τοπικές κοινωνίες, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να αναδείξουμε τα τοπικά καταστήματα WIND, όχι μόνο ως εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και ως φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης και εκφραστές της δέσμευσης της WIND για Εταιρική Υπευθυνότητα σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από τον εκδοτικό οργανισμό Direction.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων αποτυπώνουν τη σπουδαιότητα της ενέργειας:

H Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Ν. Μπέγκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων είναι Κέντρο Αποθεραπείας, Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ. Αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο για κάθε ανάπηρο παιδί. Φέτος έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή, στον αγώνα επιβίωσης που κάνουμε, να έχουμε πολύτιμη συμπαραστάτρια  τη WIND. Την ευχαριστούμε θερμότατα από καρδιάς».

Η Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ηλιαχτίδα», δήλωσε: «Εκ μέρους της Ηλιαχτίδας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη WIND, η οποία μας προσφέρει αυτήν τη γενναιόδωρη οικονομική στήριξη η οποία θα αποτελέσει ανακούφιση για τη συνέχιση του έργου μας».

O Σπύρος Σερέτης, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός Αγάπης» -λειτουργεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών που περιθάλπει 64 ανίατα παιδιά με σοβαρές νοητικές και σωματικές αναπηρίες- δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το μεγάλο χορηγό της δράσης αυτής πανελλαδικά, τη WIND, η οποία μας προσφέρει αυτήν τη γενναιόδωρη οικονομική στήριξη η οποία θα αποτελέσει ανακούφιση για τη συνέχιση του έργου μας». Ένα παγκόσμιο κίνημα, το δρομικό, έχει κατακτήσει και την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και όλο και περισσότερος κόσμος όλων των ηλικιών συμμετέχει σε αγώνες σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

5 Πόλεις ,5 Φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης,33 Τοπικά Καταστήματα WIND,10.ΟΟΟ Δρομείς

Αυτό που κάποτε θα το χαρακτήριζαν ως γραφικό, είναι τάση πλέον σε μια χώρα που όλα τα πάρκα στις πόλεις έχουν γεμίσει με άντρες και γυναίκες που τρέχουν ή και περπατάνε.

Η WIND και το δρομικό κίνημα συνδέονται άρρηκτα τα τελευταία 3 χρόνια, με την υποστήριξη ενεργειών και πρωτοβουλιών που προάγουν τον αθλητισμό και ειδικότερα το τρέξιμο. Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών και ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη ήταν τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανάγκη να διευρυνθεί και στην περιφέρεια το δρομικό κίνημα δημιούργησε το νέο Πρόγραμμα Αγώνων Δρόμου RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε πέντε πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη χορηγική υποστήριξη της WIND.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έμπειροι αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και μικρά παιδιά λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. & παιδιών, συμμετέχοντας σε μια πρωτόγνωρη γιορτή για κάθε πόλη που παράλληλα αναδεικνύει τις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης

*Αναδημοσίευση από το τεύχος #44 του περιοδικού CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ