Τα βραβεία του EBEN

Στην 5η εκδήλωση των βραβείων BUSINESS ETHICS EXCELLENCE AWARDS EBEN GR που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, η ομάδα ανάπτυξης του Μοντέλου Επιχειρηματικής Ηθικής, ακαδημαϊκοί, στελέχη Εταιρειών.
Χαιρέτισαν την εκδήλωση, η κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή καθηγήτρια του Οικ.Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο κος  Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφάρμοσε το Μοντέλο Επιχειρηματικής Ηθικής και η πρώτη που βραβεύει εταιρείες.

Οι Εταιρείες που έλαβαν διάκριση και βραβεύτηκαν είναι :

BASIC MODEL FOR SMALL AND MEDIUM COMPANIES  (Κατά αλφαβητική σειρά)

ACCURATE  HEALTH AUDITING & CONSULTING
LETRINA SA
PHOENIX ECTS LIMITED
SEFCO ZEELANDIA SA
SIVOTA DIAMOND SPA RESORT

BEE AWARD- BRONZE -GOOD WILL. (Κατά αλφαβητική σειρά )

ALERT SHIPPING AGENCIES LTD
ΟLYMPIA ELECTRONICS AE

GOLDEΝ    AWARDS ( Κατά αλφαβητική σειρά)

ALLSEAS MARINE SA
ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA
INTRALOT SA
PISCINES IDEALΕS SA
SPRINT INTEGRATED COMMUNICATIONS
TSAKOS SHIPPING AND TRADING SA
VODAFONΕ ΠΑΝΑΦΟΝ AEET

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  αλλά και του Ελληνικού δικτύου του ΕΒΕΝ Αντώνης Γκορτζής, τόνισε  σε όσους βραβεύτηκαν αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν, πως η παρουσία του EBEN GR μέλος του ΕΒΕΝ  (European Business Ethics Network) συμβάλει στη δημιουργία των συνθηκών, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις πρακτικές εκείνες, βάσει των οποίων θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν κλίμα κατανόησης, εμπιστοσύνης και υποστήριξης με τους κοινωνικούς τους εταίρους στην «ενστάλαξη» της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της ευθύνης στην ομάδα των κοινωνικών εταίρων.
Ο πυρήνας  του μοντέλου ΕΒΕΝ GR βασίζεται στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος της επιχειρηματικής ηθικής κάθε οργανισμού και εταιρείας με στόχο την διαφανή και αειφόρο εξέλιξη τους ενώ η μεθοδολογία του περιλαμβάνει την εφαρμογή των απαιτήσεων των συστημάτων  ολικής ποιότητας και  επιχειρηματικής αριστείας υπό το πρίσμα της επιχειρηματικής ηθικής.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του κου Χαρίδημου Τσούκα, Καθ. Πανεπιστημίων Κύπρου & Warwick με θέμα γιατί μια επιχείρηση πρέπει να είναι ηθική καθώς και του κου Ιωάννη Φίλου Επικ. καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος παρέθεσε μια ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα για την Επιχειρηματική Ηθική και τέλος παρουσιάστηκαν οι εντυπώσεις από το μάθημα της Επιχειρηματικής Ηθικής από τους μαθητές International Baccalaureate (ΙΒ) των εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ.
Eπίσης θεσμοθετήθηκε βραβείο για την καλύτερη διπλωματική εργασία με θέμα
‘’  Η υιοθέτηση Μοντέλου Επιχειρηματικής Ηθικής ως μέσο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας  ‘’
Ο χορηγός είναι η ΑLPHA BANK και το βραβείο θα δοθεί στον διακριθέντα/θείσα , όπου και θα παρουσιάσει την εργασία του σε συνέδριο  του EBEN στο εξωτερικό.

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία TSAKOS SHIPPING AND TRADING SA. Χορηγός ήταν η εταιρεία ALERT SHIPPING AGENCIES LTD. Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία ALLSEAS MARINE SA. Χορηγός επικοινωνίας  ήταν η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ