Συνεχίζεται το Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, την Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει το έργο που φιλοδοξεί να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, σε λίγα μόλις χρόνια.

Ήδη, πάνω από 1.000 άτομα, ηλικίας 4 έως 75 ετών, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Προγράμματος κατά το διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2013, «αγκαλιάζοντας» το όραμά του και λαμβάνοντας μέρος στις δημιουργικές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και «πράσινες» προτάσεις του. Η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς το αισιόδοξο μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα «ταξιδέψει» έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2014, σε Χαλάνδρι, Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Ηλιούπολη.

Το δεύτερο μέρος του Προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» ξεκινά την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο Χαλάνδρι, όπου το οπερατικό έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ θα παρουσιαστεί στο κοινό, με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), εγκαινιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου σε Χαλάνδρι, Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Ηλιούπολη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αφορούν τις εξής δράσεις:

• Αναγνώσεις αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία από δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες

• Αγώνες ρητορικής (debate) σε θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις συνεργαζόμενες δημοτικές βιβλιοθήκες.

• Κινηματογραφικό εργαστήριο για τη δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών και προβολή των ταινιών αυτών στο κοινό. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 14 ώρες και χρειάζεται προεγγραφή στις βιβλιοθήκες.

• Ευέλικτες παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» από την ΕΛΣ με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ. Η παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ευκλείδη φιλοξενείται σε δημόσιους χώρους, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να ταξιδέψει στον κόσμο της όπερας.

• «Πράσινες» δράσεις, ψυχαγωγικές εξορμήσεις και οικολογικοί περίπατοι στα πάρκα και τους πράσινους χώρους της πόλης μας, σε συνεργασία με τη WWF, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ανάδειξη των πάρκων σε σημεία συνάντησης και δράσης των σύγχρονων πολιτών.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr)και την EBE (www.nlg.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ