Βιβλίο του Ν. Αυλώνα για τις στρατηγικές ΕΚΕ

Παρουσιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου το βιβλίο του Ιδρυτή και Προέδρου του Κέντρου Αειφορίας (CSE), Νίκου Αυλώνα, με τίτλο «Practical Sustainability Strategies: How to gain a competitive advantage».

To βιβλίο που πολύ πρόσφατα εκδόθηκε στην Αμερική και παρουσιάστηκε στο Σικάγο από το διεθνώς αναγνωρισμένο εκδοτικό οίκο Wiley έχει ως στόχο να παρουσιάσει με τον πιο απλό τρόπο τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθούνται στα θέματα εταιρικής υπευθυνότητας. Παράλληλα αποτυπώνει μια σειρά από πρακτικές μεθοδολογίες και το αποτέλεσμα που είχαν  για τους οργανισμούς που τις υιοθέτησαν ενώ παρουσιάζει και διεθνή Case Studies.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Αυλώνας, που έγραψε το βιβλίο μαζί με τον George Nassos«Το βιβλίο αυτό για μένα υπήρξε όνειρο ζωής και η έκδοση του μου παραχώρησε  αδιαμφισβήτητα το προνόμιο να κεφαλαιοποιήσω τη διεθνή εμπειρία μου που απέκτησα συνεργαζόμενος με δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και κορυφαίες  εταιρείες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα ήθελα να το μοιραστώ με όλους και να συμβάλω με αυτό τον τρόπο περαιτέρω στην προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης που υπηρετώ τόσα χρόνια».

Ουσιαστική συνεισφορά στην παρουσίαση του βιβλίου είχαν οι ομιλητές: κ. Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, η κα Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της  Coca- Cola Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο  καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, πρύτανης του ALBA Graduate Business School που τόνισαν την σημαντική συμβολή του συγγραφέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς στην πρακτική υλοποίηση στρατηγικών για την Εταιρική Υπευθυνότητα όσο και στην καθιέρωση νέων τάσεων που συμβάλλουν στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νικόλας Βαφειάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ