Η επιτυχημένη πορεία του «Ιπποκράτη»

To ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», το 2013 κατάφερε να φτάσει τον πολύτιμο στόχο του και κάλυψε τις ανάγκες προληπτικής ιατρικής σε περισσότερα από 18.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» προσέφερε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» ενίσχυσαν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Από τις αρχές του 2013 μέχρι και την τελευταία μέρα του έτους,  οι μονάδες επισκέφτηκαν 5 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, διανύοντας χιλιάδες  χιλιόμετρα και παρείχαν υπηρεσίες σε περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» ήταν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κ. Μάκης Κοσμάτος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Ιπποκράτης ολοκλήρωσε επιτυχημένα το ταξίδι του το 2013 και έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα 18.000 παιδιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα μηνύματα ευχαριστίας που κατέφτασαν με την ολοκλήρωση του προγράμματος από τους γονείς των παιδιών που εξετάστηκαν, επιβράβευσαν με τον καλύτερο τρόπο την απόφασή μας να ενισχύσουμε το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Χωρίς την επιμονή των ανθρώπων του Οργανισμού, που εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και έφτασαν σε κάθε σημείο της Ελλάδας, ο στόχος των 18.000 παιδιών που είχαμε θέσει δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί».

«Η Johnson & Johnson επικεντρώνεται στα θέματα και στις ανάγκες του κάθε τόπου όπου δραστηριοποιείται. Με τη φετινή μας συνδρομή στο πρόγραμμα του Ιπποκράτη, θελήσαμε να ακολουθήσουμε τη φιλοσοφία της συμμετοχής και της προσφοράς στην κοινωνία η οποία αποτελεί βασική αρχή, όπως αποτυπώνεται στο πλαίσιο αρχών μας, στο «Πιστεύω» (Credo) της J&J» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κα Έρρικα Λαμπριανού.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Τα λόγια του μικρού ιδρυτή μας Ανδρέα Γιαννόπουλου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ: «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε»! Χάρη στην οικονομική ενίσχυση της Johnson & Johnson και στη δύναμη ψυχής των εκατοντάδων εθελοντών και γιατρών, καταφέραμε να εξετάσουμε 18.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε μια εποχή που η ιατρική φροντίδα των παιδιών αποτελεί πολυτέλεια για πολλούς, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε δίπλα σε παιδιά που είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών είτε λόγω έλλειψης γιατρού στον τόπο διαμονής τους δεν είχαν τη δυνατότητα για ιατρικές εξετάσεις. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη και με ποιότητα και αξιοπρέπεια πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Ο στόχος για το 2013 επετεύχθη δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε για ένα 2014 γεμάτο περισσότερα παιδικά χαμόγελα!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ