Ενίσχυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Εκεί, αποφασίστηκε συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τους εμπόρους και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών της Αθήνας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, οι έμποροι της αγοράς της Αθήνας θα προσφέρουν σε μηνιαία βάση πέντε τόνους τροφίμων για τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε επίσης η πρόθεση του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς να αποσταλούν τρόφιμα και για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: “Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και οι Έμποροι της Κεντρικής Αγοράς αποφάσισαν να συμβάλουν ενεργά στο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών  προβλημάτων τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, συσσίτια για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αποφασίστηκε λοιπόν από το Υπουργείο, από τον ΟΚΑΑ και από τους εμπόρους κάθε μήνα να διατίθενται περίπου 5 τόνοι τρόφιμα σε τακτική βάση έτσι ώστε να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή. Είναι κάτι το οποίο οφείλεται πρωτίστως στους εμπόρους και πρέπει να το υπογραμμίσω. Είναι μια κοινωνική μας υποχρέωση, πολύ περισσότερο που η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά κάνει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο σ’ αυτό τον τομέα. Και δεν είναι μόνο τα συσσίτια και η κάλυψη βασικών αναγκών, είναι και η νοοτροπία της αλληλεγγύης που προάγεται μέσα από την πρακτική της Εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου”.  

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος συμπλήρωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Σκορδά και τους υπευθύνους του Οργανισμού της Αγοράς για την προσφορά αυτή που μας έγινε  όπως ακριβώς ανέπτυξε και ο κ. Υπουργός. Πέρα από τις ευχαριστίες βλέπουμε ότι θα ενισχυθούμε πάρα πολύ, θα ενισχυθεί αυτό το έργο μολονότι έχουμε γευθεί μερικές φορές αλλά αποσπασματικά. Τώρα όμως γίνεται συστηματικά αυτό το έργο και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ