Εργαλείο της Vodafone για ασφαλές Ίντερνετ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (11/2), η Vodafone καλεί όλους τους γονείς και όσους ασχολούνται με παιδιά, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline, και να γνωρίσουν το βασικό εργαλείο ενημέρωσης του «bsafeonline», το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους.

Το bsafeonline, εφαρμόζεται για 10η χρονιά και ανανεώνεται συνεχώς, παρέχοντας τα απαραίτητα  εργαλεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο:

• Το «Youth Safe Pack», την πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Η Youth Safe Pack είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Vodafone πανελλαδικά και ενεργοποιείται μόνο από ενήλικες.

• Την εφαρμογή «Vodafone Safety Net» που  η Vodafone έχει αναπτύξει και παρέχει δωρεάν σε όλους (μέσα από το play store) και η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, να καθορίσουν εύκολα μαζί με το παιδί τους τον τρόπο με τον οποίο θα  χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός smartphone.

• Τα Φίλτρα Γονικού Ελέγχου τα οποία ενεργοποιούν οι γονείς τηλεφωνικά μέσω του Κέντρου  Εξυπηρέτησης Πελατών. Τα συγκεκριμένα φίλτρα μπλοκάρουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμο στο μενού υπηρεσιών MyWeb της Vodafone, αλλά και το διαδίκτυο ευρύτερα.

Αντίστοιχα, στον τομέα της ενημέρωσης, η Vodafone:

•    Έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline, και το συνοπτικό έντυπο «Οδηγός για Γονείς», από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, apps, διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση), αλλά και για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν, όπως τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο, κ.ά..
•    Έχει στελεχώσει τα καταστήματα της με  την Ομάδα Ειδικών του Internet, η οποία είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
•    Πραγματοποιεί ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με ειδικούς παιδοψυχίατρους της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
•    Στηρίζει τις Τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, μέσω της υπηρεσίας Microsoft Office 365. καθώς και τις ημερίδες που υλοποιεί η Υποδιεύθυνση σε όλη την Ελλάδα. Οι Τηλεδιασκέψεις και οι Ημερίδες αυτές στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα bsafeonline εντάσσεται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει η Vodafone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ