Ξεκινά ο β’ κύκλος του egg – enter•grow•go

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για ένταξη στο Πρόγραμμα (β’ κύκλος) egg – enter•grow•go για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το egg – enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank και του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και προσκαλεί νέους και νέες 18-40 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και το πάθος να την μετατρέψουν σε επιτυχημένη δραστηριότητα, να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 4 Απριλίου 2014.

Οι ομάδες, που θα επιλεγούν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα έχουν στη διάθεσή τους, για έναν ολόκληρο χρόνο, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία. Επιπλέον προσφέρεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (“business bootcamp”) με πρακτικό χαρακτήρα και στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες. Για την αναλυτική ενημέρωση ενδιαφερομένων φορέων και ομάδων, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Info Day στις εγκαταστάσεις του egg, Λ. Συγγρού 190 (ώρα έναρξης 18:00).

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από στελέχη της Eurobank και του Corallia και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board), που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της προκήρυξης του β’ κύκλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι το egg – enter•grow•go  συνέβαλε «στην ευρύτερη αναζήτηση για ένα νέο αξιακό και παραγωγικό μοντέλο  για τη χώρα μας, παρακινώντας και ενεργοποιώντας  παράλληλα και άλλους φορείς και οργανισμούς να προβούν σε αντίστοιχες προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «Η Διοίκηση της Eurobank έχει αγκαλιάσει το egg – enter•grow•go, στο πλαίσιο της στρατηγικής υιοθέτησης και προώθησης της καινοτομίας που εφαρμόζει».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός τόνισε ότι «Χαίρομαι ειλικρινά που τα θετικά σημάδια από τον α’ κύκλο μας δίνουν την ώθηση να είμαστε σήμερα εδώ και να σας ανακοινώνουμε τον β’ κύκλο. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που προσφέρουμε τις αρχές του «επιχειρείν», της γνώσης και της καινοτομίας στους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες και προσκαλούμε σήμερα όλους τους φιλόδοξους νέους και νέες να ανακαλύψουν τον κόσμο των συνεργασιών και της “χαράς της δημιουργίας».

Τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Επίτιμος Διευθυντής Τομέα Διαστήματος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ο George Zachary, Partner Charles River Ventures, οι οποίοι ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της θέλησης, της προσπάθειας και της επιμονής στον στόχο για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων σε κάθε τομέα της επιχειρηματικότητας.

Εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στον α’ κύκλο του egg – enter•grow•go παρουσίασαν την εμπειρία από τη συμμετοχή όλων, δίνοντας έμπνευση στους νέους υποψηφίους μέσα από τα επιτυχημένα επιτεύγματά τους. Για την αναλυτική ενημέρωση ενδιαφερομένων φορέων και ομάδων, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Info Day στις εγκαταστάσεις του egg, Λ. Συγγρού 190 (ώρα έναρξης 18:00), ενώ περισσότερες  πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.theegg.gr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ