Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, εκδήλωση με τίτλο «Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Προοπτικές», στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες διάφορων φορέων και παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες εστιάζουν στους νέους, στην ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και γενικότερα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης/υπευθυνότητας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και για την πρόοδο των εργασιών που συντελούνται αναφορικά με την υπό διαμόρφωση Εθνική Στρατηγική για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Ιδιαίτερα ο κ. Κομνηνός τόνισε “είναι μια προσπάθεια από την οποία όλοι μας – Πολιτεία, Επιχειρήσεις και Κοινωνία των πολιτών – έχουμε να κερδίσουμε πολλά. Μέσω αυτής της προσπάθειας θα μπορούμε να πάψουμε να βλέπουμε τους τρεις τομείς σαν ανταγωνιστές και θα αρχίσουμε να τους βλέπουμε σαν συνεργάτες, αφού και οι τρεις προσβλέπουν στο καλό της κοινωνίας, όπου ο ένας δεν υποκαθιστά τον άλλον αλλά αλληλοσυμπληρώνονται”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο κ. Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον 1ο  φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με τίτλο “Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν”. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός γίνεται εις μνήμην του Νίκου Αναλυτή, διατελέσαντα προέδρου του Δικτύου για πολλά χρόνια και γι’ αυτό φέρει και το όνομά του.

Για το θέμα η κ. Λύδα Μοδιάνο, μέλος ΔΣ του ΕΔΕΚΕ δήλωσε: “Μέσω του φοιτητικού διαγωνισμού Νίκος Αναλυτής, επιδιώκουμε να εντάξουμε τη νέα γενιά στον ευρύτερο διάλογο που εκτυλίσσεται αυτή την εποχή στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την ΕΚΕ. Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να προβληματιστούν και να εμβαθύνουν οι νέοι στις διαφορετικές πτυχές της ΕΚΕ και στον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται στην πράξη από τις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Οι υποβολές συμμετοχών στο διαγωνισμό λήγουν την 28η Μαρτίου 2014. Δικαίωμα υποβολής έχουν,  ομάδες (3μελείς – 4μελείς) πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Ο διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής»  πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.csrhellas.gr.

Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τριήμερη πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο για νέους από όλη την Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο 9-11 Μαΐου 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ