ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ: Προσφορά στους ναυαγούς στο Φαρμακονήσι

Τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους πρόσφυγες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι και οι οποίοι φιλοξενούνται στον ξενώνα του ΚΥΑΔΑ.

Οι ιατρικές εξετάσεις διενεργήθηκαν συνολικά σε 15 άτομα, εκ των οποίων ένα παιδί ηλικίας 2 ετών και περιελάμβαναν: αιματολογικές εξετάσεις για λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, δερματολογική εξέταση, ακτινογραφίες θώρακος, γενική αίματος, πλήρη βιοχημικό έλεγχο καθώς και παθολογική εκτίμηση.

Επιπλέον,  οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διάφορες ειδικότητες ιατρών τόσο του ΥΓΕΙΑ όσο και του ΜΗΤΕΡΑ, όπως Παθολόγο, Δερματολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο, Γναθοχειρουργό, Οφθαλμίατρο, Πνευμονολόγο και Παιδίατρο.

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε με ευαισθησία στο αίτημα του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των ανθρώπων αυτών που έχουν ανάγκη. Εφόσον χρειαστεί, θα είμαστε κοντά τους και σε οποιαδήποτε περαιτέρω ιατρική ανάγκη προκύψει, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι υγιείς.  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και θα συνεχίσει να είναι, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ