Όμιλος ΟΤΕ: Στήριξη του έργου του Λιμενικού Σώματος

Για την επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την προμήθεια ειδών διάσωσης, θα διατεθεί συνολικό ποσό άνω των 600.000 ευρώ τη διετία 2015-2016 από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Το 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ διέθεσε 300.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης 52 πλοίων και σκαφών με τα οποία το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Λόγω της σπουδαιότητας του έργου του Λιμενικού Σώματος, ο Όμιλος ΟΤΕ αποφάσισε να διαθέσει και το 2016 ποσό άνω των 300.000 ευρώ, τόσο για τη συντήρηση του στόλου του Σώματος, όσο και για την προμήθεια ειδών διάσωσης και επιβίωσης, σωσίβια, κουβέρτες, κυτία πρώτων βοηθειών, γάντια, μάσκες, σκηνές, ισοθερμικές φόρμες, που χρησιμοποιούν καθημερινά οι διασώστες της πρώτης γραμμής.

Κατά την τελετή υπογραφής συμφωνητικού για την αποδοχή της προσφοράς του Ομίλου ΟΤΕ προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την αρωγή και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου, καταβάλλει προσπάθεια ώστε πλωτά και εναέρια μέσα του Σώματος να είναι σε ετοιμότητα και αυτό γίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. (…) Σε αυτό το πλαίσιο η αρωγή είναι αποδεκτή, επιθυμητή, όχι μόνο γιατί ενισχύει αυτή την προσπάθεια αλλά διότι εμπεριέχει ένα υψηλό συμβολισμό. (…) Η συμφωνία συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον ΟΤΕ αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Και την ίδια στιγμή, αποτυπώνει και ενσωματώνει και την υψηλή προσφορά του ΟΤΕ στη χώρα, στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία.»

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., κ. Σταμάτιος Ράπτης, ανέφερε σχετικά: «Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, καθώς και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τον Όμιλο ΟΤΕ για την προσφορά του. (…) Αποτελεί μια επιπλέον πράξη αρωγής προς την ελληνική κοινωνία, καθόσον η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επηρεάσει σημαντικά όλους τους δημόσιους φορείς, ανάμεσα σ’ αυτούς και το Λιμενικό Σώμα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση ουδόλως επηρεάζει την προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία εκτελούν απερίσπαστα και με επαγγελματισμό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το κοινωνικό έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία. (…) Από τέτοιες ευγενικές χειρονομίες προσφοράς που συνιστούν συνάμα και έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρουν τα στελέχη του Σώματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντλούμε περισσότερη δύναμη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αδιάλειπτα την αποστολή στην οποία έχουμε ταχθεί.»   

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα.».    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ