ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέο πρόγραμμα υπεύθυνης ιχθυοκαλλιέργειας

Η AB Βασιλόπουλος συνεργάζεται με φορείς και προμηθευτές μέσω του προγράμματος «Υπεύθυνη Αλιεία», που υλοποίει σε συνεργασία με το WWF και γίνεται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, που έμπρακτα δεσμεύεται και για την παροχή περιβαλλοντικά υπεύθυνων ελληνικών ψαρικών.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία του WWF, για την υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την τεχνογνωσία της ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε -με την οποία υπάρχει ήδη μακροχρόνια συνεργασία- στην ιχθυοκαλλιέργεια, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιουργεί μια ισχυρή συμμαχία για την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με στόχο την ανάπτυξη υπεύθυνων πρακτικών ιχθυοκαλλιέργειας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Βελτίωσης υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας» (Aquaculture Improvement Project) και ξεκινάει από τη διαδικασία βελτίωσης των πρακτικών διαχείρισης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρας και λαβρακίου της ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε, στο Αλιβέρι, τον Αστακό και τη Ναύπακτο.
Στόχος του προγράμματος – που υλοποιείται με βάση τα πρότυπα της οικολογικής πιστοποίησης του ανεξάρτητου, διεθνούς οργανισμού Aquaculture Stewardship Council (ASC) –  είναι η υπεύθυνη διαχείριση των επιδράσεων στο περιβάλλον και στον άνθρωπο από την ιχθυοκαλλιέργεια, η οποία αποτελεί έναν κλάδο δραστηριότητας με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και αποδεδειγμένη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Υπεύθυνη Αλιεία», το WWF και η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με τους αλιείς  γριγρί της Καβάλας, την εταιρία εμπορίας ψαριών «Μανιός» και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ), ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο ένα πρόγραμμα βελτίωσης βιωσιμότητας στόλου (Fisheries Improvement Project). Στόχος της πρωτοποριακής αυτής συνέργειας είναι η επίτευξη βιωσιμότητας του στόλου γριγρι της Καβάλας που αλιεύει γαύρο και σαρδέλα σύμφωνα με τα πρότυπα της οικολογικής πιστοποίησης αλιείας MSC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ