ΑΒ Βασιλόπουλος: Υπεύθυνες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

SAMSUNG CSC

Η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε στην εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος ψύξης CO2OLtec της CARRIER, στο νέο ΑΒητικό κατάστημα του Ρεθύμνου. Με την αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη για ακόμα μια φορά την προσπάθεια της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την υπεύθυνη στάση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ, σε συνεργασία με την «Carrier Frigel Αποστόλου», γίνεται η πρώτη αλυσίδα στο εγχώριο λιανεμπόριο που μέσα από καινοτόμες λύσεις μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η εταιρεία κερδίζει ταυτόχρονα την πρωτιά στην Ευρώπη ως το νοτιότερο σημείο εγκατάστασης με αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου διοξείδιο του άνθρακα, στο ολοκαίνουριο ΑΒητικο κατάστημα Ρεθύμνου. Η ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των μεθόδων που ακολουθεί η ΑΒ για  την αποδοτική χρήση ενέργειας στο δίκτυο των 368 καταστημάτων της.

Σήμερα, στα καταστήματα τροφίμων, τα συστήματα ψύξης βρίσκονται με διαφορά στην κορυφή της ενεργειακής κατανάλωσης. Πάνω από το 40% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος ενός καταστήματος και έως 60% του TEWI (Total Equivalent Warming Impact) αποδίδονται στην ψυκτική εγκατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ