Η Robenso, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ρομποτικής διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, συμμετείχε στο φεστιβάλ Panathēnea που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Νικήτας Μαυράκης, έλαβε μέρος σε θεματικό πάνελ με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Deeptech startups στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν κομβικά ζητήματα όπως η δυσκολία εξεύρεσης χρηματοδότησης για έργα υψηλής τεχνολογίας, η ανάγκη για εξειδικευμένες ομάδες με τεχνική κατάρτιση, καθώς και τα εμπόδια στην εξεύρεση κατάλληλων υποδομών και υποστήριξης. Ο κ. Μαυράκης μοιράστηκε την εμπειρία της Robenso, εστιάζοντας στις στρατηγικές συνεργασίες – όπως αυτή με το Helidoni Group – και στην αξία της βιώσιμης τεχνολογικής και επιχειρησιακής ανάπτυξης.
Η παρουσία της Robenso στο φεστιβάλ ανέδειξε τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, μέσω της αξιοποίησης προηγμένων ρομποτικών λύσεων στον τομέα της ανακύκλωσης.