PRAKSIS: Συμμετοχή σε προγράμματα του SOLIDARITYNOW

Η PRAKSIS, ως συνεργάτης της πρωτοβουλίας SOLIDARITY NOW στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, συμμετέχει με δύο προγράμματα: το MEDICAL SERVICES EXTENDED (παροχή ιατρικών υπηρεσιών) και το EMPLOYABILITY (υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την πρόσβαση στην αγορά εργασίας). Η λειτουργία του Κέντρου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 παρέχοντας υπηρεσίες δωρεάν και χωρίς διακρίσεις σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και άτομα που βιώνουν οικονομικό ή/και κοινωνικό αποκλεισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENDED αποτελεί προέκταση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται με γενικό γιατρό, γυναικολόγο και οδοντίατρο στο Πολυϊατρείο της PRAKSIS στην Αθήνα. Οι ειδικότητες που προσφέρονται είναι: Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Δερματολόγος και Ψυχίατρος. Τα πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και επίσης όπου κρίνεται απαραίτητο δίνεται φαρμακευτική αγωγή. Η κοινωνική υπηρεσία παρέχει εξατομικευμένη και ολιστική παρέμβαση σε όλους τους ανθρώπους με βάση την εκάστοτε ανάγκη ή αίτημα. Το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENDED απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως, μεταξύ άλλων, έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.

Στο πρόγραμμα EMPLOYABILITY παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Μέσα από τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής, αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, ομαδικών εργαστηρίων, σεμιναρίων και δράσεων δικτύωσης, επιδιώκεται η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανέργων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, καινοτόμο στοιχείο του EMPLOYABILITY, αποτελεί η διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης των εξυπηρετούμενων με επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω των οικείων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που υπόκεινται διακρίσεις και αντιμετωπίζουν αυξημένα εμπόδια πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ