Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Εθελοντισμός και Οδική Ασφάλεια

Την 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ επέλεξε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για να προσκαλέσει στην Αθήνα, προσκόπους από συνεργαζόμενες χώρες, προκειμένου να παρακολουθήσουν δραστηριότητες στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του, «Προσκοπισμός για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια».

Εκπρόσωποι Εθνικών Οργανισμών των προσκόπων από την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα, αφού παρακολούθησαν δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια, συμμετείχαν σε εργαστήρια προετοιμασίας της διεθνούς πρωτοβουλίας ενημέρωσης προσκόπων απ’  όλο τον κόσμο (23rd World Scout Jamboree) που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία, το καλοκαίρι του 2015 και την οποία συντονίζει το Ι.Ο.ΑΣ. διεθνώς, σε συνεργασία με το WOSM – τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση για νέους στον κόσμο.

Η εν λόγω ομάδα που εκπαιδεύτηκε κατά τη διάρκεια της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στους νέους, θα αποτελέσει και την ομάδα υποστήριξης των παρουσιάσεων και εργαστηρίων για την οδική ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ. στο Παγκόσμιο Jamboree της Ιαπωνίας, με στόχο την εκπαίδευση ενσυνείδητων Μελών – εθελοντών που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της οδικής ασφάλειας.

Τα εργαστήρια για την εκπαίδευση της ομάδας υποστήριξης πραγματοποιήθηκαν ως εξής:
-Στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή όπου αναπτύχθηκαν δράσεις για την οδική ασφάλεια στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

-Στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου στη Δυτική Ελλάδα όπου το Ι.Ο.ΑΣ. προσκλήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, με δράσεις για τους γονείς, τους νέους και τα παιδιά.

-Στα γραφεία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην Αθήνα και στη Δυτική Ελλάδα.

Τα έξοδα μετακίνησης των προσκόπων στην Ελλάδα κάλυψε η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ