Mondelēz International: Πρόοδος στους στόχους του Call For Well-being

Η Mondelēz International δημοσίευσε την Έκθεση Προόδου 2015 για το πρόγραμμα Call For Well-being, σύμφωνα με την οποία ξεπέρασε όλους σχεδόν τους περιβαλλοντικούς στόχους της για το 2015, και θέτοντας ακόμα πιο αυστηρούς στόχους για το 2020 στη στρατηγική της να συμβάλλει στον αγώνα κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η εταιρία έκανε σημαντικά βήματα στο να αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης στα well-being snacks.

«Η ανάπτυξή μας συνδέεται άμεσα με την υγεία και ευζωία του πλανήτη μας, των ανθρώπων που παράγουν και απολαμβάνουν τα προϊόντα μας και των κοινοτήτων που υπηρετούμε» λέει η Irene Rosenfeld, Πρόεδρος και CEO. «Από τότε που ξεκινήσαμε την πλατφόρμα Call For Well-being, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο σχετικά με τις δεσμεύσεις μας. Τα αποτελέσματα του 2015, καθώς και οι στόχοι αειφορίας του 2020, ανανεώνουν τις δεσμεύσεις μας και στηρίζουν το στόχο μας να αναδειχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη στα well-being snacks».

Ξεκινώντας το 2013, το πρόγραμμα Call For Well-being εστιάζει σε τέσσερις τομείς, βασικούς για την ευζωία του κόσμου, όπου η εταιρία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο: βιωσιμότητα, wellbeing snacks, συνεργασίες με κοινότητες και ασφάλεια. Παρακάτω, τα βασικά σημεία της προόδου:

Αειφορία

  • Μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή κατά 19% ανά τόνο, έναντι στόχου για 15%.
  • Μείωση ενέργειας στην παραγωγή κατά 11%, έναντι στόχου 15%.
  • Μείωση συσκευασιών κατά 49 εκατ. κιλά, υπερδιπλάσια του στόχου των 23 εκατ. κιλών.
  • Μείωση χρήσης νερού κατά 17% ανά τόνο προϊόντος, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο.
  • Μείωση των αποβλήτων κατά 70% ανά τόνο, σχεδόν πέντε φορές πάνω από τον αρχικό στόχο.
  • Το 68% του όγκου παραγωγής πραγματοποιήθηκε σε μονάδες με μηδενικά απόβλητα υγειονομικής ταφής.
  • Το 75% των προϊόντων μπισκότου της δυτικής Ευρώπης παρήχθη από σιτάρι Harmony, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας σίτου της εταιρίας.
  • Εντός του στόχου προμήθειας κακάο από καλλιέργειες με βιώσιμες μεθόδους. Στο τέλος του 2015, το 21% του κακάο που χρησιμοποιεί η εταιρία προήλθε από βιώσιμες καλλιέργειες.
  • Ο στόχος για χρήση φοινικέλαιου κατά 100% από το RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) έχει επιτευχθεί από το 2013. Στο τέλος του 2015, για το 90% του φοινικέλαιου ισχύει η ιχνηλασιμότητα μέχρι τον μύλο παραγωγής.

Well-Being Snacks

  • Πέτυχε το στόχο για αύξηση κατά 25% των προϊόντων που παρέχονται και σε μεμονωμένες μερίδες.
  • Πέτυχε το στόχο για αύξηση κατά 25% των συστατικών ολικής άλεσης – πέντε χρόνια νωρίτερα.
  • Τα προϊόντα Better Choice αποτελούν το 25,5% των εσόδων της εταιρίας.
  • Εκτός από τις βασικές κατηγορίες όπως τα μπισκότα που ήταν η αρχική δέσμευση, η εταιρία μειώνει το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά σε όλα τα προϊόντα της, με στόχο τη μείωση κατά 10% μέχρι το 2020. Στο τέλος του 2015, σε όλες τις κατηγορίες, η μείωση του αλατιού ήταν 1% και των κορεσμένων λιπαρών 2%.
  • Εντός του στόχου για αναγραφή θερμιδικών στοιχείων στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών μέχρι το 2016. Στο τέλος του 2015 είχε ολοκληρωθεί για το 68% των προϊόντων.

Ασφάλεια

  • Και οι 150 παραγωγικές μονάδες της εταιρίας είναι διαπιστευμένες με το πιστοποιητικό Foundation for Food Safety Certification 22000, ένα διακεκριμένο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας τροφίμων.
  • Εντός του στόχου για επίτευξη παγκόσμιων προδιαγραφών ασφάλειας σε κάθε παραγωγική μονάδα. Το 2015, επιτεύχθηκε 13% μείωση σε κάθε έτος, του χρόνου που χάνεται λόγω τραυματισμών, ενώ μειώθηκε κατά 21% ο συνολικός δείκτης για όλα τα περιστατικά για όλους τους εργαζομένους.

Κοινότητες

  • Δημιούργησε τρία νέα προγράμματα ευζωίας για παιδιά και τις οικογένειές τους στο Μεξικό, τη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ.
  • Εντός του στόχου για επενδύσεις 50 εκατ. δολ. σε συνεργασίες με κοινότητες για ευζωία. Το 2015 διέθεσε 39 εκατ. δολ. (το 78% του στόχου) σε προγράμματα σε 13 χώρες.