Παπαστράτος: Απέκτησε πιστοποίηση EQUAL-SALARY

Η Παπαστράτος έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση EQUAL-SALARY και γίνεται έτσι ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα που διαθέτει επίσημα αυτή την αναγνώριση.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αξιολόγηση διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers και η πιστοποίηση έγινε από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση τόσο της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI), όσο και της Παπαστράτος, για την εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Με βασικό άξονα την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, η Παπαστράτος εφαρμόζει πολιτικές που αποκλείουν τις διακρίσεις βάσει φύλου μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και διασφαλίζουν μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας.

“Στην Παπαστράτος η καριέρα, οι δεξιότητες και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Δεν περιοριζόμαστε στην απόδοση ίσης αμοιβής για ισοδύναμη εργασία.  Για εμάς αυτά είναι τα αυτονόητα. Από την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, μέχρι την εξέλιξη στην καριέρα των ανθρώπων μας, έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους. Η Παπαστράτος δεν είναι απλώς ένας καλός εργοδότης. Είναι ένας εργοδότης επιλογής και το γεγονός ότι η εταιρεία μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποκτά την πιστοποίηση EQUAL-SALARY έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, έτσι ώστε οι διακρίσεις βάσει φύλου στην αγορά εργασίας να αποτελέσουν παρελθόν”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης.

Σχολιάζοντας την πιστοποίηση, η Véronique Goy Veenhuys, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ιδρύματος EQUAL-SALARY, δήλωσε: “η Παπαστράτος μπορεί να είναι περήφανη για την πιστοποίηση EQUAL-SALARY, καθιστώντας την πρωτοπόρο στην Ελλάδα. Ενώ ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη την ίση αμοιβή για ισοδύναμη εργασία, η δέσμευση εταιρειών όπως της Παπαστράτος είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης της ισότιμης παροχής μισθών παγκοσμίως, ενώ συμβάλλει στην ευρύτερη πρόκληση της μείωσης του κενού που χωρίζει τα φύλα στην αγορά εργασίας”.